Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Stor interesse tvinger ny borgerportal i knæ

Et radioindslag i morges fik 4.472 brugere til at besøge IT- og Telestyrelsens nye borgerportal, it-borger.dk, på en time. Det var mere, end portalen kunne bære. Nu er siden optimeret, lyder det fra styrelsen.

IT- og Telestyrelsens nye it- og teleportal, it-borger.dk, fik en hård fødsel klokken ni i morges.

Efter forretningsudvikler Jens Kristian Lorentzen fra IT- og Telestyrelsen havde været i radioavisen på P3 og fortælle om lanceringen af hjemmesiden, var interessen nemlig så stor, at sitet først kunne ses efter adskillige tryk på browserens genindlæsningsknap.

”Det er ret overrumplende. Men problemet burde ikke opstå igen, da vi har fået optimeret hjemmesiden til minimum 500 samtidige brugere,” griner kontorchef Morten Ellegaard.

Han peger dog på, at der i realiteten måske kan være dobbelt så mange samtidige besøgende på it-borger.dk.

Efter den første time havde portalen 4.472 unikke brugere, der tilsammen genererede 143.998 sidevisninger.

Hjemmesiden er forbrugerorienteret

Morten Ellegaard forklarer, at hjemmesiden henvender sig til de it- og teleinteresserede borgere, der også er forbrugerorienterede.

”Vi prøver ikke at løfte pegefingeren og være formanende med hensyn til, hvor farlig it- og teleindustrien er. Men søger i stedet på at give danskerne saglig indsigt i, hvilke muligheder de har på området,” forklarer han.

Som et eksempel peger han på både funktionerne Bredbåndmåleren og Teleguiden, hvor brugerne kan se, om vedkommende får det optimale for pengene.

”På Bredbåndmåleren kan den enkelte forbruger teste om man virkelig får valuta for alle de mange Megabit per sekund, som udbyderne lover. Også Teleguiden er helt ny, og er et meget vedkommende forbrugsværktøj i forhold til de beregningsmodeller, som teleselskaberne opstiller,” udtaler Morten Ellegaard.

På Teleguiden kan man via forskellige indtastede parametre såsom taletid og bredbåndstykkelse finde frem til den mest optimale teleløsning til hjemmet.

Der har dog allerede været kritiske røster fremme og stemple målemetoderne som uvidenskabelige.

”Ja, man kan godt snyde – men så snyder man sig selv. Vi anser værktøjerne som meget pålidelige til at måle ens eget forbrug med,” fortæller Morten Ellegaard.

IT- og Telestyrelsen satser på open source

It-borger.dk er den første portal, der er udviklet på Videnskabsministeriets nye open source-platform.

Det skyldes, at styrelsen gerne vil prøve kræfter med et proprietært og et open source CMS (content management system), og derefter sammenligne de to systemer i forhold til indkøb og drift.

På it-borger.dk har styrelsen udelukkende brugt et open source CMS til at styre indholdet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere