100 IP-telefoner klar i Kastrup Lufthavn til marts

Billige IP-telefoni står snart klar til passagererne i Københavns Lufthavne og kører dermed TDC’s velkendte telefonbokse ud på et sidespor. Andre trafikale knudepunkter i Danmark har også fået tilbudt IP-telefonien.

Københavns Lufthavne i Kastrup kan fra slutningen af marts tilbyde sine omkring 20,9 millioner årlige passagerer IP-telefoni i form af touchscreen-løsninger, der skal erstatte de traditionelle telefonbokse.

”IP-telefonboksene vil give vores passagerer en virkelig god service, når de kan ringe til hele verden for to kroner i minuttet,” forklarer produktkoordinator hos Københavns Lufthavne Peter Svane Rasmussen.

Den internetbaserede samtaleform giver - ud over samtaler - også passagerne mulighed for at surfe på nettet samt afsende mails, hvilket også koster to kroner i minuttet.

Betalingen sker ved hjælp af kreditkort eller mønter, hvor både kroner og euro kan bruges.

75 bokse skyder op på en måned

Der er allerede sat 25 IP-telefonbokse op i indenrigsterminalen. Og 75 bokse vil snart følge efter i de to udenrigsterminaler.

”Vi har valgt at starte med indenrigsterminalen, fordi passagerne ikke har mulighed for internet-opkobling der,” siger Peter Svane Rasmussen.

Derudover fungerer boksene også som turistguides, hvor man gratis kan søge information på blandt andet lufthavnens hjemmeside, cph.com.

TDC kørt ude på et sidespor

Mens de 100 nye IP-telefonbokse bliver sat op i lufthavnen skal omkring 150 TDC-bokse pilles ned i en glidende overgang, så passagerne ikke ville mangle muligheder for at ringe hjem og fortælle, at de er ankommet sikker til København.

Dermed mister TDC omsætningen fra udenlandsopkald fra de omkring 1,6 millioner passagerer, der månedligt går igennem lufthavnen.

Peter Svane Rasmussen har dog været tilfreds med TDC-samarbejdet, og kan af kontraktlige årsager ikke oplyse, hvor stor en omsætning TDC går glip af i lufthavnen.

Mulighed for flere IP-telefonbokse i trafikknudepunkter

IP-telefoniboksene er udviklet af det norske selskab NIT.

Og ifølge NIT’s danske repræsentant, Eurocomm, vil IP-telefonboksene i Københavns Lufthavne generere en årlig omsætning på cirka fem millioner kroner.

Eurocomm oplyser også, at selskabet også har været i forbindelse med personale fra andre trafikale knudepunkter i Danmark.

”Vi har talt med DSB angående at få sat IP-telefonboksene op på Hovedbanegården i København samt Tirstrup og Billund llufthavne,” fortæller salgschef Johnny Løffgreen fra Eurocomm.

Han fortæller, at DSB overvejer brugen af IP-telefonien, men selskabet dog indtil videre forholder sig afventende.

Derimod har både Billund og Tirstrup lufthavne har været overvejende negative.

”Men måske ændrer holdningen sig, når de ser, hvordan det går i København,” udtaler Johnny Løffgreen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere