Artikel top billede

NNIT klar til at indtage USA

Novo Nordisks it-serviceselskab NNIT åbner kontor på det amerikanske marked i løbet af et års tid. NNIT følger med ejeren og storkunden Novo Nordisks vækststrategi.

I løbet af 2007 eller 2008 bliver NNIT Inc. en realitet.

Det sker, når it-serviceselskabet i løbet af året åbner kontor og tager hul på en ny aggressiv vækststrategi på det amerikanske marked.

"Vi er hastigt på vej på det amerikanske marked. Det skyldes primært, at Novo Nordisk satser på markant vækst i USA og i øjeblikket er i gang med en kraftig opmanding på 700 sælgere," siger direktør Per Kogut, NNIT.

Han har endnu ikke rundet 100 dage for bordenden i det Novo Nordisk-ejede it-selskab. Men han understreger, at NNIT også er med, når selskabets største kunde udvider så voldsomt på et marked.

"Ligesom i vores generelle forretningsforhold til Novo Nordisk, vil samarbejdet i USA ske efter armslængde-princippet og i konkurrence med andre leverandører," siger Per Kogut.

Novo Nordisk-koncernen udgør mellem 60 og 70 procent af NNITs omsætning.

Og selv om omsætningsvæksten udenfor Novo Nordisk i 2006 voksede med 50 procent, vil Novo Nordisk fortsat være NNITs største kunde i mange år, mens den farmaceutiske industri generelt skal fylde endnu mere i ordrebøgerne.

Globalisering

"VI skal globalisere vores arbejde med farma-it, hvis vi skal nå vores vækstmål på 10 til 15 procent om året. Kina og Schweiz er udover USA de oplagte områder at satse på vækst i leverancerne til den farmaceutiske industri," siger Per Kogut.

Gennem årene har NNIT opbygget en vifte af it-løsninger til den farmaceutiske industri baseret på blandt andet Oracle og Documentum.

Det er ifølge Per Kogut stærke teknologier, der sammen med NNITs satsning på SAP og Microsoft stiller selskabet godt i arbejdet med både at udvide indenfor farma-it og samtidig satse på løsninger til den offentlige sektor og det Per Kogut kalder advanced segmentet – eller it-tunge virksomheder.

- Danmark er forsat hjemmemarkedet. Men i hele Norden kan vi se, at især energi og finans er sektorer, hvor vi kan levere løsninger baseret på vores regulatoriske erfaringer og sikkerhed i form af kvalitet i implementering af løsninger, siger administrerende direktør Per Kogut, NNIT.

Læs stort interview med Per Kogut i den trykte udgave af Computerworld på fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere