Artikel top billede

Negroponte på jagt efter spiludviklere til folke-pc

Folkene bag Negropontes børnecomputer, der skal tilbydes til skoleelever i fattige lande, er på jagt efter spiludviklere med gode ideer.

Vi vil ha’ spil.

Sådan lyder opfordringen fra folkene bag One Laptop Per Child-initiativet (OLPC) til verdens spilproducenter, der i øjeblikket er i fuld gang med at afvikle deres årlige spilkonference, 2007 Game Developers Conference, i San Francisco.

Her har Nicholas Negroponte og hans folk bag OLPC-projektet inviteret alle til at deltage i en spil-konkurrence med henblik på at få udviklet spil til projektets folke-pc.

I konkurrencen er det ideerne, der præmieres. For at deltage kræves blot et 100 ord langt oplæg til et godt gameplay. Man behøver således ikke at have kodet spillet for at vinde.

Ud over beskrivelsen af spillet kan de deltagende parter vælge at aflevere en tegning eller et skærmdump af spil-ideen.

Præmie: En folke-pc
Dommerpanelet vil prioritere ideer, der tager hensyn til computerens specielle egenskaber som eksempelvis det trådløse mesh-netværk eller den specielle skærm- og opladningsteknologi.

Præmien for det bedste spil til OLPC’s operativsystem, der er blevet døbt XO, er naturligvis et eksemplar af børnecomputeren.

Vinderne vil blive kåret på messen.

Drives af salatslynge

One Laptop Per Child er et projekt, der skal tilbyde skoleelever i fattige lande en bærbar computer til en lav pris. OLPC regner med at levere fem millioner discount-computere denne sommer. Alle eksemplarer skal leveres til u-lande.

OLPC er i øjeblikket i gang med en testfase, der skal vurdere, om produktet er modent til produktion.

Den OX-model, som OLPC har sendt til test, adskiller sig på flere områder fra de maskiner, der står på verdens kontorer.

Da elektricitet er en mangelvare i de fattige regioner, som produktet er tiltænkt, kan man forsyne computeren med strøm via noget, der ifølge OLPC minder om en salatslynge.

Metoden kan sammenlignes med en dynamo, der driver en cykellygte.

Strømforbruger et desuden kraftigt nedsat og OX bruger blot to watt, hvor en typisk bærbar bruger 30-40 watt.

Prøvemodellen er udstyret med 128 megabyte ram, en Wi-Fi-antenne med en aktionsradius på 800 meter, og så er den skrøbelige harddisk udskiftet med flash-ram, skærmen kan anvendes til belysning i hjemmet og operativsystemet er baseret på Linux.

Herudover er det et krav, at maskinen er meget robust, så den kan modstå de ekstreme fysiske påvirkninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere