Artikel top billede

Domæne-snyltere kan frit opkøbe ledige domæner

Klager over snyltedomæner løber panden mod muren hos DK Hostmaster, som blindt tager imod alle ordrer på domæner, der ikker er optaget. Firmaerne synes ofte, det er for besværligt at klage.

Administratoren for alle domænenavne, der ender på..dk, DK Hostmaster, fraskriver sig ethvert ansvar for registrering af snyltedomæner samt domæner, der kan bruges til phising-forsøg.

"Vores behandling foregår maskinelt, og vi har ingen holdning til, hvad domæner bliver brugt til. Vi modtager en ansøgning, og godkender den, hvis domænenavnet ikke er taget i forvejen," forklarer kommunikationsdirektør Lotte Seheim fra DK Hostmaster.

Hun forklarer, at DK Hostmaster har erfaringer med, at domænenavne snylter på i forvejen eksisterende hjemmesider.

"I sådanne sager stiller vi naturligvis vores viden til rådighed. Og det har vist sig, at det ofte er udlændinge, som spekulerer i hjemmesider, der læner sig opad eksisterende domæner i håb om at generere trafik," forklarer hun.

Bør klage

Blandt 784.980 .dk-domæner er der snyltere, som har registreret domæner, der i høj minder om kendte danske hjemmesider.

Senest har en østrigsk forretningsmand købt 100 domæner, der snylter på kendte danske hjemmesider.

"Der er selvfølgelig en sag for de hjemmesider, der har registret de rigtige domæner. Vi ville henvende os til Klagenævnet for Domænenavne, hvis nogen snyltede på vores domæne," siger Lotte Seheim.

Som at slå i en dyne

Bjarne Pedersen fra it-afdelingen hos postordrefirmaet Harald Nyborg undrer sig over, at det østrigske firma har registreret harraldnyborg.dk med to r'er. Og han vil gerne gøre noget ved det.

"Men den slags er som at slå i en dyne. Vi har tidligere været ude for nogenlunde det samme med en amerikansk virksomhed. Men det hele trak i langdrag, og man føler sig så magtesløs i situationen, at man overvejer om det er besværet værd," siger han.

Også hos Coop, som kan finde kwickly.dk på den østrigske registreringsliste, slår man lidt ud med armene.

"Naturligvis er det irriterende, men vi overvejer dog om det rent forretningsmæssigt kan betale sig at kaste ressourcer efter sådan en sag," lyder det fra Coop.

Hos Nordea, der i sagen om den østrigske forretningsmand kan se domænet noedea.dk, går man direkte til ophavsmændene.

"Først og fremmest beder vi virksomheden om at lukke sitet. Og hvis det ikke sker, så forfølger vi sagen juridisk lyder det fra informationschef hos Nordea, Claus Christensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere