Dynamicweb overtager million-underskud i Synkron

CMS-firmaet Synkron har offentliggjort sit sidste regnskab, som er præget af røde tal på bundlinjen. Direktøren i Dynamicweb, der netop har købt Synkron, er dog stadig optimistisk og ser opkøbet som en massiv styrkelse.

Den århusianske CMS-leverandør Dynamicweb Software købte i slutningen af sidste måned konkurrenten Synkron for et tocifret millionbeløb.

Nu kommer så det afsluttende regnskab fra Synkron, og det hører til i den kedelige ende af skalaen. Firmaet har nemlig langt fra levet op til forventningerne.

Omsætningen faldt med ni procent og havnede for regnskabsåret 2005/2006 på 19,6 millioner kroner, mens resultatet før skat blev et underskud på 5,3 millioner kroner.

Egenkapitalen i Synkron udgør 4,2 millioner.

Synkron henviser til, at underskuddet i høj grad kan henføres til investeringer i afsætningskanalen og produktudvikling.

"Det er klart, at et underskud i denne størrelsesorden ikke er et tilfredsstillende resultat. Men det var et bevidst strategisk valg at sætte turbo på udviklingen, og det har kostet på bundlinjen," siger administrerende direktør, Poul Sjøberg.

Udviklingsafdelingen skal vende skuden

Med opkøbet af Synkron tilegner Dynamicweb sig en plads blandt de allerstørste CMS-spillere i Norden med 3.000 kunder og en samlet omsætning i omegnen af 50 millioner kroner.

Opkøbet af Synkron betyder samtidig, at Dynamicweb-direktør og medstifter, Christian Beer, fratræder sin stilling som administrerende direktør.

I stedet tiltræder den hidtidige Synkron-direktør, Poul Henrik Søjberg, som øverste chef, mens Dynamicweb-stifterne Christian Beer og Nicolai Pedersen i stedet vil fokusere på udviklingsopgaver.

Christian Beer har ikke ønsket at kommentere regnskabet, men henviser til Synkrons tidligere direktør Poul Henrik Søjberg, der nu fører roret for begge selskaber.

Han siger, at trods underskuddet betyder sammenlægningen, at Dynamicweb har erhvervet mange gode folk og produkter, der samlet set vil vende skuden.

"I forbindelse med Dynamicwebs køb af Synkron er det planen, at vi videreudvikler på begge platforme, da vi nu har en udviklingsafdeling på 40 mand. Dynamicweb bliver standardproduktet, og Synkron bliver det produkt, der kan moduleres og konfigureres 100 procent," siger Poul Henrik Søjberg.

"Vi har allerede set de første frugter af de investeringer, der er foretaget i Synkron, da vi halvvejs gennem regnskabsåret har set et overskud på driften og en stigende omsætning," siger den tidligere Synkron-direktør, der altså nu har overtaget tømmerne for Dynamicweb.

Det er hensigten, at Synkron-opkøbet skal ruste Dynamicweb yderligere til de omfattende ekspansionplaner, som firmaet har, oplyser selskabets direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere