Kort nyt: Opera, Business Intelligence, Sony, Software AG, Netkoncept, Navigon

Ny storaftale til Opera. København er vært for BI-konference. Sony lancerer sin første bærbare med flash-drev. Software AG køber webMethods for 3 mia.. Netkoncept åbner nyt hosting-center. Gratis navigationsprogram. 2000 websider inficeret af markør-sårbarhed.

Ny storaftale til Opera

Norske Opera får stadig mere opmærksomhed fra de store producenter. Denne gang er det den amerikanske PDA-producent Palm, som vil bruge firmaets browser i sine håndholdte enheder. Det er Opera 9, der skal være standardudrustning på Palms kommende produkter. Det er ikke kun mobilproducenterne, der viser interesse for Opera. Selskabet har således indgået aftaler med Archos, der producerer bærbare videoafspillere og Nintendo, der er kendt for spillekonsollerne Wii og DS.

København er vært for BI-konference

For andet år i træk bliver København samlingspunkt for BI-specialister fra USA og Nordeuropa. Information Management, Data Management og Business Intelligence er emnerne på programmet, når dørene slås op til Information Management 2007-konferencen i København. Sidste år valgte 200 deltagere fra hele Norden at rive to dage ud af kalenderen for at blive klogere på Business Intelligence. Arrangementet foregår den 22. og 23. maj.

Sony lancerer sin første bærbare med flash-drev

Vaio Type-G, hedder Sonys nyeste bud på en bærbar computer, der kan leveres med flash-hukommelse i stedet for den almindelige roterende harddisk. Flash-hukommelse byder på flere fordele i forhold til almindelige lagermedier eksempelvis hurtigere læse- og skrive tider, lavere strømforbrug samt større robusthed.

Software AG køber webMethods for 3 mia.

Software AG, der udvikler software og SOA-løsninger, har opkøbt webMethods, der har specialiseret sig i forretningsintegration. Prisen lød på den nette sum af 9,15 dollar pr. aktie, hvilket løber op i godt tre milliarder danske kroner. Sammen får de to virksomheder en kundebase på over 4000 virksomheder og mere end 100 partnere over hele verden.

Netkoncept åbner nyt hosting-center

Med åbningen af et helt nyt hosting-center i Høje Tåstrup satser Nekoncept stort på at blive Danmarks foretrukne hosting-center for små og mellemstore virksomheder. Det nye center skal varetage it-drift og hosting samt løbende udvikle området med hosting af mobility- og telefoniløsninger.

Gratis navigationsprogram

Har man en mobiltelefon og en Bluetooth GPS-modtager, så kan man hente et gratis navigationsprogram og dermed spare udgiften til et navigationsanlæg. Det er firmaet Navigon, der kvit og frit stiller programmet til rådighed. Programmet kræver blot en mobil, der understøtter Java og Bluetooth, hvilket er tilfældet med de fleste moderne telefoner. Selvom programmet er gratis, skal man påregne udgifter til datatrafik, når det benyttes.

2000 websider inficeret af markør-sårbarhed

2000 unikke websider er blevet offer for en skadelig kode, der gør det muligt for ondsindede personer at udnytte en sårbarhed i Windows. Sårbarhed i Microsoft Windows omhandler behandlingen af såkaldte .ani-filer og kan udnyttes både ved at indlejre den skadelige kode på en webside eller via html e-mails. Software-giganten fra Redmond udsendte i sidste uge en ekstraordinær opdatering, der retter problemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere