Forhøj sikkerheden og bliv mere effektiv

Der skal sættes fokus på, at høj sikkerhed ikke kun er til for at give ro i sindet. En holdningsændring skal anskueliggøre, at det er et springbræt til at gøre arbejdsgangene i virksomheden enklere og mere effektive.

Når der skal forhandles budget til sikkerheden i virksomheden, er det essentielt, at sikkerhedsadministratoren forbereder sig ordentligt.

Der skal udvikles en række målinger, som kan bruges til at kortlægge hele virksomhedens fremtidige udvikling og mangler.

Sådan lød ordene fra Microsofts australske sikkerhedschef Peter Watson på en sikkerhedskonference i Sydney.

Nyt blus under udviklingen

Ved at synliggøre fremtiden kan man nemlig planlægge det helt rigtige sikkerhedsniveau, der skal danne grundlag for, at der kan komme fornyet blus under firmaets vækst.

Der skal ske en holdningsændring i forhold til, hvad sikkerhed er og ikke mindst, hvad den har af potentiale for et firma.

I sit oplæg på konferencen sagde Watson, at sikkerhed skal ses som en mulighed for at bruge nye teknologier, specielt med hensyn til mobile enheder, frem for kun at være en udgiftstung belastning, der blot er til for at skabe ro i sindet i forhold til hackere og virusangreb.

Det skriver Computerworlds søsteravis i Australien.

"Et af de største fokusområder for mellemstore og store virksomheder er device management. De korrekte sikkerhedsforanstaltninger giver mulighed for, at eksempelvis mobile enheder kan udnyttes langt bedre end i dag," sagde han.

Han mener blandt andet, man kan kopiere Public Key Infrastructure-modellen, der benyttes til den digitale signatur, til de mobile enheder for derved at drage fordel af et velafprøvet og –designet sikkerhedsprincip på det håndholdte kontor.

Budskabet er på vej igennem

Watson sagde, at virksomhedslederne efterhånden er meget opmærksomme på nødvendigheden af en stærk sikkerheds infrastruktur, fordi de kan se hvor værdifulde deres data er i en den stærkt stigende og pengedrevne hacking-industri.

"En kombination af rootkits og botnet bruges til applikationsspecifikke angreb, der er designet til at kapre firmaernes følsomme data og sikkerhedsaspektet bliver en rigtig øjenåbner når disse angreb bliver lokale og derved kommer tæt på," sagde han.

Næste niveau er at brede forståelsen om at sikkerheden er en nødvendig platform for i fremtiden at få fuldt udbytte af de muligheder den mobile platform kan give, mener Watson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere