Artikel top billede

Friske millioner skal pumpe gang i dansk softwarehus

Det danske softwarehus 3Dfacto har internationale ambitioner med sin produktkonfigurator. En ny direktør og en håndfuld friske millioner fra både investorer og medarbejdere skal føre ambitionerne ud i livet.

En kapitalindsprøjtning på fem en halv million kroner og en ny direktør skal hjælpe softwarehuset 3Dfacto med at få succes på de internationale markeder i landene omkring os.

"Om et års tid forventer jeg, at cirka en tredjedel af vores omsætning bliver hentet hos kunder i de nordiske lande og i Tyskland," siger Mikael Mikkelsen, administrerende direktør og medinvestor i 3Dfacto.

Den nye direktør har 15 års erfaring fra internationale lederposter og kommer senest fra en stilling som direktør for Hewlett-Packards konsulentorganisation i Nordeuropa.

Visuel konfigurering

3Dfacto, der blev etableret i 1998, var tidligt ude med konceptet visuel produkt konfigurering og sælger i dag softwareproduktet - VirtuBuild.

Produktet effektiviserer salgsprocessen for komplekse industriprodukter ved at give visuel adgang til alle produktinformationer og designe den endelige løsning i salgssituationen direkte sammen med kunden.

"Samtidig kan VirtuBuild integreres med ERP-systemer som Axapta og SAP, ligesom det også samarbejder direkte med de mest udbredte CAD-systemer," siger Mikael Mikkelsen.

En af kunderne er den fynske legetøjsfabrikant Kompan, som bruger VirtuBuild til at sætte sine rigtig mange elementer sammen til færdige legepladser, så man rent faktisk kan se det færdige resultat.

Solide investorer

Vækstfonden og Seed Capital (Symbion) investerede tilbage i 2003 12 millioner kroner i 3Dfacto.

Nu har Intendo Holding sammen med Vækstfonden og Seed Capital og i mindre målestok medarbejderne investeret yderligere fem en halv million kroner i firmaet.

3Dfacto, der sidste år omsatte for 10 millioner kroner, forventer en vækst i omsætningen på 50 procent i år og sorte tal på bundlinjen.

Herhjemme sælges der hovedsageligt direkte, mens det udenlandske salg skal varetages af partnere.

Mikael Mikkelsen er i disse dage i Tyskland, hvor han netop har fået den første partnerkontrakt i hus.

Udover Kompan omfatter 3Dfactos kundeliste store virksomheder som Danfoss, Velux, ABB, Cimbria og Aalborg Industries.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.