Artikel top billede

John Swainson taler på CA World 2007. Han blev modtaget som en rockstjerne

CA-topchef til branchen: Lad os nu gøre it enkelt

CA's topchef, John Swainson, vil overdreven kompleksitet og lukkede systemer i it-branchen til livs. Han opfordrer i stedet til, at hele it-industrien fokuserer på enkelhed.

CA World 2007, Las Vegas, USA: Topchefen for det amerikanske softwareselskab CA, John Swainson, blev modtaget som en rockstjerne, da han søndag aften med sikre skridt trådte ind på en bred scene på Sands Convention Center i Las Vegas.

Her stod han foran en stor del af de godt 11.000 partnere, analytikere, medier og kunder fra hele verden, som management software-selskabet har samlet til CA World 2007-konferencen.

Tilskuerne modtog John Swainson med taktfaste klapsalver, spredt piften og ubeskrivelige udbrud, da han holdt konferencens hovedtale, hvori han blandt andet opfordrede sig selv og resten af branchen til at tænke nyt.

Han slog fast, at it-selskaberne skal væk fra den tankegang, som betyder, at nye systemer og produkter stadig bliver mere komplekse, når de sendes på gaden.

Innovationer skuffer ofte

”Jeg har i år 30 års jubilæum i branchen,” sagde Swainson, der har en lang karriere bag sig hos IBM inden han blev hentet til CA for godt to år siden for at rette op på det dengang kriseramte selskab.

”Jeg har set teknologier komme og gå. ”Den næste store ting” er jeg stødt på utallige gange. Nogle få gange har innovationerne skabt store forbedringer for forretningslivet og samfundet, men som oftest er vi blevet skuffet,” fortsatte han.

Han mener, at de nye lovende teknologier i dag aldrig vil kunne udnyttes fuld ud, hvis ikke virksomhederne bliver i stand til at styre og sikre dem mere effektivt, end tilfældet er i dag.

”For mig er governance, styring og sikring af it på en integreret og holistisk måde den ultimative innovation inden for it,” sagde Swainson.

Han vidste dog godt, at den udtalelse krævede en uddybning, så han kastede sig ud i en længere redegørelse for, hvorfor de tre punkter er så afgørende, og hvordan de hænger sammen med den Enterprise IT Management (EITM)-strategi, som CA lancerede for 18 måneder siden.

CA’s EITM-strategi skal netop opfylde disse mål i komplekse it-miljøer, som rummer software og hardware fra mange forskellige leverandører.

”EITM er vores vision for, hvordan vi ændrer måden, hvorpå vi alle håndterer it i dag., Den hænger tæt sammen med den voksende erkendelse af, at it både kan og skal spille en langt større strategisk rolle for forretningen,” sagde Swainson.

Kompleksisteten skal reduceres

Inden han forlod scenen kom Swainson dog med en appel til hele it-branchen, som han mener, der skal gøre alt for at adressere den enorme it-kompleksitet, som er blevet opbygget i it-afdelinger verden over de seneste 30 år.

Han mener, at det må være et fælles mål for it-branchens spillere i de kommende år at levere virkelige it-innovationer, som reducerer kompleksitet og alligevel giver valuta for pengene.

”Jeg vil gerne understrege, hvor vigtigt det her er. Vi står ved et kritisk sporskifte. Hvis it-industrien ikke formår at hjælpe kunderne ud af den kompleksitet, vi alle har været med til at skabe, så mister vi kunderne tilliden til os,” sagde Swainson inden han forlod scenen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere