Apple-advokat anklaget i optionsskandale

Apples advokat, Nancy Heinen, står anklaget for at have fusket med aktieoptioner for over 100 millioner kroner. Selv fastholder hun, at hun har ryggen fri, og at Apples direktør Steve Jobs vidste besked.

Computerworld News Service: Apple-advokaten Nancy Heinen er anklaget for at hjælpe til med at bagud-datere aktieoptioner til topledere i Apple. Ifølge Securities and Exchange Commission (SEC) har det ført til, at Apple har under-rapporteret udgifter for knap 220 millioner kroner.

SEC rejste en lignende sag mod Apples tidligere økonomidirektør, Fred Anderson, der straks indgik i et forlig. Anderson skal betale en bøde på små 20 millioner, kroner, fordi han ikke opdagede Heinens bagud-dateringer, oplyser SEC.

Apple er samarbejdsvillig

Til trods for anklagerne mod de to medarbejdere, så har Apple som virksomhed klaret sig fri af skærene.

SEC bifalder Apple for sin ekstraordinære samarbejdsvilje i efterforskningen, der blandt andet inkluderer frivillig indrapportering, egen efterforskning og nye tiltag for at undgå lignende sager i fremtiden.

Andersons advokat giver dog topdirektøren Steve Jobs skylden for det snyderi, der har fundet sted. Ifølge advokaten har Anderson givet Steve Jobs besked om, at bagud-daterede aktieoptioner skal godkendes på officielle bestyrelsesmøder, samt at Steve Jobs havde givet Anderson vished for, at dette var sket.

Falske dokumenter

I et tilfælde fra februar 2001 gav Apple 4,8 millioner optioner til seks ledende medarbejdere, herunder både Heinen og Anderson.

For at undgå en såkaldt ”compensation charge” på knap 104 millioner kroner, bagud-daterede Heinen optionerne til den 17. januar, hvor aktiekursen var meget lavere, oplyser SEC.

Efterfølgende bad hun sine medarbejdere om at udarbejde falske dokumenter, der kunne dokumentere, at bestyrelsen havde holdt møde den dag.

Anderson fortalte aldrig om denne ændring til Apples revisorer eller undersøgte om Apples økonomiske redegørelse var korrekt, oplyser SEC.

Både Heinen og Anderson modtog millioner af dollars i urapporteret kompensation via bagud-dateringer.

I sagen mod Heinen vil SEC have tilbagebetalt det, hun har tjent på aktiefuskeriet, og hun skal oveni idømmes en bøde. Samtidig vil SEC have frataget hende retten til at kunne arbejde som leder eller dirketør i børsnoterede virksomheder.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere