ITST søsætter forsøg med åbne dokumentformater

Pilotforsøg med åbne dokumentformater mellem offentlige myndigheder står på tærsklen til at blive søsat. Formålet er, at IT- og Telestyrelsen får erfaringer med offentlige medarbejderes håndtering af teknik og processer.

Nogle offentlige myndigheder får i sommerens løb en forsmag på, hvordan det vil være at arbejde med de to åbne dokumentformater ODF og EOOXML.

IT- og Telestyrelsen skyder nemlig efter mandag 7. maj flere pilotforsøg i gang, hvor offentlige myndigheder kan afprøve, hvordan det vil være at arbejde med de to dokumentformater.

"Det kunne eksempelvis dreje sig om kommunale medarbejdere. Vi vil med forsøgene gerne sikre os, at det vi har tænkt med de to formater også er det, som er virkelighed ude hos de offentlige medarbejdere," fortæller kontorchef Michael Busk-Jepsen fra IT- og Telestyrelsens it-arkitekturkontor.

Han forklarer, at formålet med forsøgene er at finde frem til de vigtigste scenarier såsom at medarbejderne kan læse hinandens dokumenter, downloading af convertere og hvordan den enkelte medarbejder kan gemme sine dokumenter i et ESDH-system.

"Så nu har vi bedt repræsentanter fra OIO it-arkitekturkomitéen og Datastandardiserings-komitéen om at tænke sig godt om og komme med forslag til, hvad vi kunne afprøve i vores pilotforsøg," udtaler Michael Busk-Jepsen.

De to komitéer vil efter korrespondance med deres bagland derefter melde tilbage senest på mandag 7. maj med konkrete input til pilotprojekterne.

Forsøg omkring sommerferien

De konkrete forsøg vil blive fastlagt de kommende uger, og projekterne bliver optimalt søsat både før og efter sommerferien.

Michael Busk-Jepsen forklarer, at pilotprojekterne til efteråret skal munde ud i en vejledning, som direkte skal lette myndighederne i det fremtidige arbejde med de to dokumentformater.

Forsøgene handler ikke om formatkrigen

Han understreger, at pilotprojekterne intet har at gøre med den nuværende formatkrig mellem ODF og EOOXML.

"Vi tager udgangspunkt i B103-beslutningen, der på nuværende tidspunkt opererer med to standarder for udveksling af dokumenter mellem offentlige myndigheder. Og derfor vil vi arbejde med både ODF og EOOXML," lyder det fra kontorchefen.

Han forklarer dog, at hvis der fra politisk side kommer en beslutning om, at kun det ene format skal benyttes, så vil pilotprojekterne stadig være relevante.

"Men hvis vi skal have vores processer på plads til 1. januar 2008, så kan det jo ikke nytte noget, at vi venter på en afklaring om det bliver det ene, det andet eller begge formater, som skal benyttes i det offentlige," lyder det fra Michael Busk-Jepsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere