Artikel top billede

EU-kommissionen vil have et roaming-loft

Det er ikke lykkedes partnerne at blive enige om et loft for, hvor meget mobilselskaberne må kræve i overpris for telefonopkald foretaget i udlandet -kendt som roaming-afgift.

Forslag om at begrænse roaming-afgifterne har været genstand for intense forhandlinger mellem Europa Parlamentet, EU-Kommissionen og de 27 medlemslande i løbet af den forgangne uge.

Sent fredag aften var parterne stadig ikke nået til enighed, men Martin Selmayr, der er talsmand for EU-Kommissionen, siger, at kommissionen er helt overbevist om, at en lov vil blive indført.

Kommissionen og parlamentet er ivrige efter at blive enige om et loft for roaming-afgifterne, før europæerne begynder deres årlige ferie-rejser sydpå til de varmere himmelstrøg, og mængden af udenlandsopkald topper.

Nogle af medlemslandene forholder sig skeptiske overfor forslaget, fordi de føler sig pressede til at sænke afgifterne, som kommissionen vil reducere med cirka 70 procent.

Blandt andre Storbritannien og Frankrig forsøger at forhandle sig frem til en bedre aftale for mobil- operatørerne og føler sig muligvis pressede af EU's to største telefonselskaber, britiske Vodafone og franske Orange.

Tyskland, der har formandskabet i EU på nuværende tidspunkt, forhandler på vegne af alle 27 lande.

Tyskerne har forslået, at man indfører et loft på 4,47 kroner i minuttet for at foretage et opkald i udlandet og 2,24 kroner for at modtage et opkald i udlandet.

Parlamentet foreslår et loft på 3,35 kroner i minuttet for at ringe op, og 1,49 for at modtage opkald. Kommissionens forslag minder meget om Parlamentets.

Det er endnu ikke lykkedes parterne at komme nærmere hinanden, hvilket betyder, at forslagene er fjernet fra denne uges dagsorden i Parlamentet.

Forslagene bliver taget op igen den 22. maj, siger Kommissionen.

GSM Association har lobbyet intenst i de seneste måneder.

Foreningen mener, at Parlamentets loft vil mere end halvere mobiloperatørernes årlige omsætning fra 37,26 milliarder om året til 17,88 milliarder.

Foreningen mener desuden, at et så dramatisk fald i omsætning vil ødelægge operatørernes muligheder for at udvikle sig og investere i nye service og infrastruktur, hvilket i sidste ende kan betyde en dårligere dækning i Europa.

Europæiske forbrugerforeninger beskriver de nuværende roaming-afgifter som ”skandaløse.” Afgifterne veksler mellem 4,32 kroner i minuttet og 37,26 kroner i minuttet.

Forbrugerforeningerne kræver, at roaming-afgifterne stemmer overens med de faktiske udgifter på opkald, som ifølge en fransk forbrugerorganisation ligger omkring 1,79 kroner i minuttet.

Hvis Parlamentet stemmer om et lovforslag i slutningen af maj, skal tele-ministrene fra alle 27 lande godkende den endelige udformning af loven, og loven kan så indføres i praksis i juli.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere