Artikel top billede

Topm Togsverd kræver mere it-kompetente dommere.

ITEK: Selvstændig it-voldgift er en dårlig ide

ITEK forkaster tanken om at få både et it-klagenævn og en it-voldgiftsinstitution. Derimod arbejder organisationen på at få mere indflydelse på udpegelsen af mere it-kompetente dommere og skønsmænd i voldgiftssager.

Direktør i Dansk Industris it-sammenslutning ITEK, Tom Togsverd, ryster på hovedet over IT-Branchens forslag om en særskilt it-voldgiftsinstitution samt Forbrugerklagenævnets ønske om et it-klagenævn.

"Vi har for længst skrinlagt de planer om en særskilt it-voldgiftsinstitution og it-klagenævn. Nu arbejder vi i stedet sammen med Det Danske Voldgiftsinstitut om at få flere it-kompetente dommere og skønsmænd ind i voldgiftssager, hvor it-virksomheder er indblandet," siger Tom Togsverd.

I flere omgange har ITEK således diskuteret mulighederne med voldgiftsinstituttet for at påvirke valget af de dommere og skønsmænd, der bliver udpeget til sagerne.

"Vores initiativ skal forhindre de goddag-mand-økseskaft afgørelser, som vi tidligere har set i sager, hvor de involverede juridiske personer ikke har haft de fornødne it-kompetencer," forklarer Tom Togsverd.

Han understreger dog, at det ikke er nødvendigt med deciderede it-dommere.

It-kyndige på specielle lister

Tom Togsverd sidder selv med i det udvalg i Det Danske Voldgiftsinstitut, der arbejder på at få flere it-kompetente dommere og skønsmænd sat på it-sagerne .

"Helt konkret skal vi have udformet nogle lister med personer, som vi kan tage af. Det skal dog nok være nogle lange lister, så initiativet ikke fremstår, som at vi har en lille indspist skare til at afgøre vores sager," fortæller han.

Tom Togsverd erkender, at nogle udpegelser af eksempelvis dommere ligger uden for nogen former for påvirkning, da det kan være præsidenten for landsretten, som udpeger dommeren i en voldgiftssag.

"Men vi skal da alligevel have taget en dialog med disse retspræsidenter, så udpegningen ikke bliver fuldstændigt tilfældig," lyder det fra ITEK-chefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere