Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander: Vi er tæt på standardbeslutning

Videnskabsminister Helge Sander (V) mener, at Folketingets it-ordførere snart kan tage stilling til de åbne dokumentstandarder. Inden sommerferien vil Helge Sander tage initiativ til et møde, hvor ordførerne skal mødes med eksperter.

Politikerne tager snart en beslutning om, hvordan det offentlige skal indføre åbne dokumentstandarder.

Det er meldingen fra videnskabsminister Helge Sander (V), der mener, at politikerne er ved at have et fornuftigt beslutningsgrundlag.

"Det er min klare fornemmelse, at vi med det materiale vi har nu, både fra IT- og Telestyrelsen og de seneste rapporter fra Rambøll, har et meget bedre grundlag," siger Helge Sander til Computerworld.

Ved ikke nok endnu

Det er dog endnu ikke nok til at politikerne kan tage en beslutning.

På onsdagens møde med it-ordførerne i Folketinget var der enighed om at arrangere endnu et møde inden sommerferien.

Samtidig skal der afholdes en minihøring, hvor politikerne kan rådføre sig med eksperter.

Helge Sander tog ideen med fra mødet og vil komme med et oplæg til it-ordførerne.

Han har endnu ikke gjort sig nogen overvejelser om mødet. Dog ligger det fast, at mini-høringen bliver et lukket møde.

Ingen deadline

Helge Sander er ikke meget for at sætte en deadline for, hvornår beslutningen skal træffes, hvis de åbne standarder skal være klar til nytår.

"Vi har ikke at en tidsfrist på, men der skal træffes en beslutning snart," lyder det fra ministeren. Han har tillid til, at it-ordførerne også har øje for tidspresset.

"Det er os politikere, der må skære igennem og tage en beslutning. Men det skal selvfølgelig ske på det bedst mulige grundlag," siger Helge Sander.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere