Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Tysk supermarkeds-kæmpe tester RFID

Den tyske megakæde Metro udfører en omfattende test af RFID-chips, der skal kortlægge virksomhedens forsendelsers rute fra leverandørerne i Hong Kong til hoved-lageret i Tyskland.

Computerworld News Service: Tysklands detailgigant Metro har udvidet brugen af smart tags fra virksomhedens butikker i Europa, til nøgleproducenter i Kina i forbindelse med kædens plan om at optimere sin globale logistikkæde.

En tremåneders test, der er begyndt i Hong Kong, skal markere kasser og containere, der ender i Metros distributionscenter i Unna i Tyskland med RFID-tags.

Testen er en del af virksomhedens Advanced Logistics Asia (ALA)-program, der begyndte i oktober sidste år.

Målet er at få en mere præcis tidslinje, som skal hjælpe virksomheden med at forbedre kontrollen med sine internationale leverandører og dermed forhåbentlig sænke lagerafgifter og mindske risikoen for at varer bliver udsolgt, fortæller en talsmand fra Metro.

Både passive og aktive

I Hong Kong-testen kan kinesiske leverandører vælge selv at påføre de passive RFID-tags på deres forsendelser eller lade en kontrollør gøre det.

De passive chips rummer ingen energi og har en meget kort aflæsningsafstand, siger talsmanden.

De containere, som forsendelserne bliver pakkede i, bliver mærket med aktive RFID-chips.

De aktive chips rummer energi og har en meget større aflæsningsafstand.

De produktoplysninger, der bliver lagret i chippen, kan registreres fra læsere i de kraner, der bruges i havne og i lagerhaller.

Chippene optager hele produkternes rejse i tid fra Hong Kong til havnen i Rotterdam, hvorfra de fortsætter ned af Rhinen til havnen i Duisburg i Tyskland og til deres endelige destination i Unna.

I testperioden bruger Metro RFID-tags, der er baserede på Electronic Product Code Generation 2 (ECP Gen 2) standarden, som tilbyder en meget højere aflæsningshastighed og større sikkerhed end den foregående generation.

Metro samarbejder med flere IT-virksomheder blandt andre IBM, Intel og SAP og derudover mere end 40 forbrugsartikel- og teknologi-leverandører til udvikling af RFID systemer til detailsektoren.

Metro omsatte for mere end 447 milliarder kroner i salg sidste år gennem virksomhedens 2.400 butikker, og denne er Europas største RFID-test hidtil.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere