Artikel top billede

Midtvest Bredbånd sælger sin fiber

Bredbåndselskabet Midtvest Bredbånd sælger ud af sin fiber. Det var på tide, mener teleanalytiker.

Midtvest Bredbånd sælger sine fiberinvesteringer tilbage til aktionærerne til den pris, som Midtvest Bredbånd har investeret i fiber i hvert el-selskabs område.

Eksempelvis har Midtvest Bredbånd investeret 30,3 millioner kroner i el-selskabet NOE's (nordvestjysk Elforsyning) område, hvilket også er den pris NOE køber fiberen til.

Årsagen til salgsstrategien er ifølge direktør i Midtvest Bredbånd, Svend Erik Jensen, at de forskellige el-selskaber ikke er kommet lige langt i udrulningen af fiberen i hvert af deres respektive områder.

"Der er en ulighed mellem med, hvem der er kommet længst. Og så er det da helt naturligt, at dem med mest fiber også finansierer mest, hvilket konkret vil sige, de betaler Midtvest Bredbånd for fiberen" forklarer Svend Erik Jensen.

Han forklarer, at hvis selskaberne kommer på højde med hinanden igen, så kan Midtvest Bredbånd tilbagekøbe fiberen til den anlægspris, som den blev solgt til.

Hvorfor først nu?

Teleanalytiker John Strand fra selskabet Strand Consulting forstår ikke, hvorfor selskabet først skrider til ændring i strategien nu.

"På denne måde får de både begrænset uenigheden i ejerkredsen af el-selskaber, underskuddet bliver mindre i Midtvest Bredbånd samt diverse el-selskaber kan skattemæssigt udnytte Midtvest Bredsbånds underskud til skattemæssige fradrag i el-selskabernes fiberafdelinger," forklarer John Strand.

Han fortæller at den nye model er "fornuftig", men burde være taget i brug for længe siden.

"Sådan som det har været indtil nu, så har ingen kunnet udnytte underskuddet i Midtvest Bredbånd," forklarer han.

Afviser skattetænkning

Både bestyrelsesformand for Midtvest Bredbånd og direktør i NOE, Flemming Poulsen, samt Svend Erik Jensen afviser på det kraftigste, at der er tænkt i skattebaner med den nye finansieringsplan.

"Vi har forskellige ambitionsniveauer, og det er sådan set det vores finansieringsstrategi går ud på," lyder det fra Flemming Poulsen.

Midtvest Bredbånd kom ud af 2006 med et underskud på 39,3 millioner i 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere