Artikel top billede

S vil give penge til ODF-forsøg

Socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen vil stå klar med penge til de kommuner og regioner, som vælger at skifte til ODF-formatet.

ODF-forsøg skal bakkes op af et økonomisk sikkerhedsnet.

Det mener Socialdemokraterne. der foreslår, at der skal gives en underskudsgaranti til ODF-forsøg for at sikre reel konkurrence mellem de to dokumentstandarder ODF- og Open XML.

I de seneste måneder har folketingets beslutning om at indføre åbne standarder medført en ophedet diskussion om dokumentstandarder.

Valget står mellem ODF, OpenXML eller begge to. Nu er it-ordførerne sammen med Videnskabsminister Helge Sander tæt på en aftale, som angiveligt betyder, at der i de næste to år er to standarder.

I juli 2009 skal politikerne så igen vurdere situationen.

Penge til forsøg

Socialdemokraternes it-ordfører, Sophie Hæstorp Andersen, bakker aftalen op, men har samtidig fremsat et nyt forslag.

Hun mener, at det er nødvendigt med en underskudsgaranti for de myndigheder og institutioner, der går forrest i brugen af ODF-standarden.

"Hvis det ikke i første omgang kan lade sig gøre at holde det udgiftsneutralt, så synes vi, at det er en god idé at bruge nogle penge på at sikre konkurrence," siger hun.

Sophie Hæstorp Andersen vil finansiere underskudsgarantien med midler fra den salget af den seneste frekvens til trådløst bredbånd.

Den auktion indbragte 117 millioner kroner.

"Vi havde ikke regnet med at få så meget ind, så det kan bruges til at støtte de åbne standarder," mener Sophie Hæstorp Andersen.

Socialdemokraternes forslag ligger uden for Folketingets beslutningsforslag om standarder, hvor et af kernepunkterne netop er, at de nye standarder skal være udgiftsneutrale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere