Artikel top billede

USA opruster i kampen mod it-katastrofer

Statsansatte amerikanske CIO'er vil skærpe landets it-sikkerhed. Derfor har de skrevet en vejledning i at undgå it-katastrofer.

Nedbrud i de statslige it-installationer kan få katastrofale konsekvenser for USA, vurderer landets statslige it-chefer.

Derfor er de amerikanske it-chefer gået sammen om at udarbejde et nyt værktøj i kampen mod it-nødsituationer: En 14 siders vejledning, der skal hjælpe cheferne til at håndtere faretruende situationer for myndighedernes it-installationer.

Titlen er "IT Disaster Recovery and Business Continuity Tool-kit: Planning for the Next Disaster" fra NASCIO (national sammenslutning af statslige CIO'er).

Vejledningen er udformet som en checkliste, der kan bruges til at gennemgå den enkelte statslige myndigheds forretningsgang og ikke mindst skærpe dens it-katastrofeberedskab.

"Katastrofer, som lukker for statens kritiske applikationer i kortere eller længere tid, er ødelæggende og har både indirekte og direkte omkostninger for staten. Derfor er det essentielt, at staten har en katastrofeplane," lyder det på NASCIO's hjemmeside fra David Taylor, CIO for Florida's sundhedsvæsen og formand for NASCIO's anti-katastrofegruppe.

Han fortæller, at vejledningen gerne skulle sparke en debat i gang om, hvordan sikkerhedsforanstaltningerne kan skærpes yderligere i USA.

Danmark har ikke katastrofe-forum

I Danmark er der ifølge IT- og Telestyrelsen ikke taget et lignende initiativ i forhold til it-katastrofer.

Statens it-chefer kan dog tage den slags sager op i Statens It-råd, selv om rådet dog ikke udelukkende beskæftiger sig it-sikkerhed.

"De enkelte offentlige myndigheder skal leve op til sikkerhedsstandarden DS 484, hvor der også er kriterier for et it-beredskab, og hvilke faser en institution bør gennemgå. Vi rådgiver og vejleder om implementeringen af standarden, men vi er som sådan ikke et nationalt samlingspunkt, som vi ser det i blandt andet USA, siger souschef Karin Kubista fra styrelsens IT-sikkerhedskontor.

Det har fra udgangen af 2006 været obligatorisk for statens institutioner at følge den fællesstatslige sikkerhedsstandard for it-sikkerhedsprocesser DS 484.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere