Rekordvækst: Syv millioner nye mobilkunder i Indien

Indien oplevede rekordstor tilvækst at nye mobilbrugere i juni måned. Hele syv millioner nye brugere blev det til.

Computerworld News Service : Boomet i det indiske mobilmarked fortsætter, og i juni måned kunne landet tælle en rekordstor tilgang af nye abonnenter, nemlig 7,34 millioner.

Væksten er den største i landets historie, oplyser de indiske telemyndigheder, Telecom Regulatory Authority of India (TRAI). Dermed overstiger den de 6,57 nye abonnenter der kom til i maj.

Ved udgangen af juni var det samlede antal mobilkunder i Indien cirka 185,13 millioner. Til sammenligning har godt 40 millioner indere fastnetforbindelser, i følge TRAI.

Landets samlede teletæthed - andelen af befolkningen der har adgang til enten en mobil- eller fastnetforbindelse - kravelede op på 19,86 procent i juni, op fra 19,26 procent ved udgangen af maj.

Nokia laver telefoner specielt til Indien

Fastnetforbindelser bidrog dog ikke til den større teletæthed, da antallet af abonnenter med fastnetforbindelser er faldet over de seneste måneder.

Analysehuset Gartner forudsagde tidligere på måneden, at Indien inden 2011 ville have mere end 462 millioner mobilbrugere, og de nye kunder vil især komme fra landbrugsområder, hvor teleselskaberne er begyndt at tilbyde lave takster og billigere håndsæt. Mobiltelefonerne udfylder desuden hullerne i landets lavtudviklede fastnetinfrastruktur.

Flere håndsætproducenter, herunder Nokia, er begyndt at laver telefoner i Indien, og netop Nokia lancerede tidligere på året et håndsæt, der er designet til at blive brugt i landbrugsområder.

I de områder forventes det dog, at mange vil benytte sig at fælles telefoner fremfor at eje deres egen telefon, der endnu har en for høj pris.

Oversat af Mikkel Aabenhus Hemmingsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere