Bug sender tusindvis af Fullrate-telefoner i sort

Ip-telefonifirmaet Fullrate er blevet ramt af at nedbrud, som har sendt anlægget i sort. Titusinder af kunder har stået uden telefon.

Titusinder af kunder hos ip-telefonselakabet Fullrate modtog tirsdag morgen en sms, som opfordrede til at genstarte deres netværksudstyr. Det skyldes, at Fullrate natten mellem mandag og tirsdag har været udsat for et nedbrud på selskabet ip-telefoni-tjeneste.

Det fortæller administrerende direktør hos Fullrate, Stig Myken.

Problemet opstod i forbindelse med en rutineopgave.

Det fremprovokerede ifølge direktøren en bug, som firmaet ikke var bekendt med. Og det resulterede i et nedbrud, som satte hele telefonsystemet ud af drift.

Rutineopgave afslørede softwarebug

"Der opstod en gemen softwarefejl. Da man rullede tilbage, var fejlen der stadigvæk," siger Stig Myken.

Firmaet måtte efterfølgende have fat i nogle ingeniører fra leverandøren, som loggede på systemet for at lokalisere fejlen.

"De bekræftede tidligt i morges, at der var en bug. Det betød, at vi måtte lave et teknisk work-around, hvor vi blandt andet måtte flytte nogle servere over på et andet netværk," siger Stig Myken.

Omkring klokken 09.00 udsendte Fullrate en sms til samtlige kunder, som opfordrede til at genstarte deres netværksudstyr.

Det skete ifølge direktøren for at undgå dns-problemer hos kunderne.

"Vi ved traditionelt at dns'en lige skal have et hak hos nogen. Og vi ved, at det tit kan løse problemer at genstarte udstyret. Det løser som regel over 90 procent af alle problemer," siger Stig Myken.

Glade for information

Nattens nedbrud har ikke haft indflydelse på kundernes bredbåndsforbindelser, fortæller direktøren.

Kun omkring klokken 09.00 var der et kort udfald på nettet for nogle af kunderne, siger Stig Myken.

Ifølge Stig Myken har Fullrate natten igennem oplyst kunderne om driftsproblemerne på firmaets hjemmeside.

"Kunderne er generelt glade for at blive bekræftet i, at det ikke er dem, der er noget galt med, men os. Så slipper man for at rode med alle mulige kabler for at løse et problem, som ligger et andet sted," siger Stig Myken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere