Artikel top billede

Den svenske hovedstad har afsat over en halv milliard kroner på it-løsninger, der kan betjene byens borgere bedre.

Stockholm bliver trådløst

Storsatsning på it i Stockholm skal forsyne md et trådløst netværk til byens borgere. Byen regner med at spare flere hundrede stillinger med e-tjenester.

Stockholm satser stort på it.

Den svenske hovedstad har afsat over en halv milliard kroner på it-løsninger, der kan betjene byens borgere bedre.

Og nu skal de første 330 millioner fyres af på en kommunal webportal med e-tjenester og et trådløst netværk, der kan sikre, at borgerne kan komme til hjemmesiden.

Det skriver Computerworlds svenske søsterblad Computer Sweden.

"Vores hjemmeside skal være lettilgængelig både for byens personale og for borgerne," siger Kristina Axén Olin til Computer Sweden som en forklaring på, at der skal oprettes et trådløst netværk i byen.

De resterende 188 millioner kroner er endnu ikke øremærket, men vil blive budgetteret senere.

It til alle samfundsgrupper

Stockholmere i alle samfundsgrupper kommer til at nyde godt af kommunens it-satsninger.

For mere end 200 millioner kroner bliver blandt andet fordelt på digitale logbøger til ældreomsorgen og hjemmehjælperne, ansøgningstjenester til børneinstitutioner samt til skoler og gymnasienetværk.

For at samle alle satsningerne opretter Stockholm samtidigt et call center, hvor borgere og kommunale medarbejdere kan ringe ind og forhøre sig om it-løsningerne.

Sparer penge på satsningen

It-løsningerne skal hjælpe Stockholms borgere, men samtidigt har kommunen også en forventning om at spare flere hundrede kommunale medarbejdere væk med it-satsningen.

Kristina Axén Olin gik så langt i foråret til at kalde it-satsningen i Stockholm for "den største demokratiske reform i Stockholms nutidige historie.

"Det udsagn står jeg stadig ved. Dette her initiativ gør, at alle medborgere kan følge byens virksomheder fra alle steder og tider," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere