Regeringen lancerer storstilet arbejdskraftplan

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen løftede i dag noget af sløret for en storstilet plan for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Samtidig erkender han fejl i den førte politik.

En ny sekspunkts-plan skal være med til at skaffe mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) afslørede de seks punkter i dag på Computerworlds Top 100 konference. Detaljerne bliver fremlagt efter Folketingets åbning.

Et af de punkter i planen, som kan have indvirkning på it-branchen, er en bebudet justering af forskerordningen, der giver skattefordele til udenlandske eksperter.

"Vi arbejder på at finde en ordning, så vi kan fastholde forskerne et eller to år mere," lyder det fra ministeren, som forklarer, at mange simpelthen får et skattechok, når perioden udløber.

Erkender fejltrin

Samtidig med, at Claus Hjort Frederiksen ridsede punkterne i den nye plan op, erkendte han, at en del af problemet kan tilskrives regeringens egen politik.

Mens andre EU-lande har suget masser af arbejdskraft til sig fra de nye EU-medlemmer, så er det ikke sket i samme omfang i Danmark.

Blandt andet er Irland, England og endda Norge bedre til at tiltrække masser af arbejdskraft.

"Når vi ikke har kunne tiltrække flere, kan det blandt andet skyldes, at vi har en overgangsordning, som stiller nogle krav," siger Claus Hjort Frederiksen.

Den såkaldte Østaftale stiller krav om opholds- og arbejdstilladelse, før personer fra de nye EU-lande kan begynde at arbejde i Danmark.

Regeringen vil med den nye plan også fokusere på, at markedsføre Danmark som et godt sted at arbejde.

Seks punkter

De seks punkter i planen, som Claus Hjort Frederiksen fremlagde spænder vidt.

- Bedre markedsføring af Danmark som arbejdsland
- Lettere adgang til at arbejde i Danmark
- Bedre service til virksomheder, der søger arbejdskraft i udlandet.
- Bedre fastholdelse og integration
- Bedre overvågning af udviklingen på området
- Rekruttering målrettet til den offentlige sundhedssektor

Punktet for fastholdelse og integration rummer blandt andet tiltag, der skal sikre, at udenlandske medarbejderes familier føler sig velkomne.

Claus Hjort Frederiksen forklarer, at der for eksempel blandt de cirka 100 udenlandske forskere, der er tilknyttet CBS, er nogle der siger, at Danmark er kedeligt.

"Det kan lyde banalt, men det er et alvorligt problem,"siger ministeren, som altså først vil ud med detaljerne i planen efter Folketingets åbning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere