SAP køber Business Objects for 36 milliarder kroner

Den tyske softwarekæmpe SAP smider 36 milliarder kroner på bordet for verdens næststørste BI-leverandør Business Objects.

Den tyske kæmpe inden for forretningssoftware, SAP, sætter nu endnu mere skub i konsolideringen af markedet for analytiske applikationer, eller Business Intelligence (BI).

SAP smider således 36 milliarder på bordet for verdens tidligere største rendyrkede BI-leverandør, franske Business Objects.

Det annoncerede selskaberne sent søndag aften. SAP tilbyder 312 kroner for hver aktie i Business Objects, hvilket er godt 20 procent mere end fredagens slutkurs på børsen i Paris.

Med købet får SAP fingre i et af verdens absolut største BI-firmaer, der ifølge markedstal fra IDC først det seneste år blev henvist til andenpladsen af det amerikanske softwareselskab Oracle, der i fjor købte BI-leverandøreren Hyperion for 19 milliarder kroner.

SAP køber Business Objects for at kombinere dets BI-software med tyskernes egne virksomhedssystemer, eller enterprise resource planning (ERP).

Ifølge SAP's topchef Henning Kagermann, der holdt pressemøde med et hold journalister, efter aftalen var kommet i hus sent søndag aften, forventer SAP med købet at bevæge sig dybere ind på BI-markedet.

"Kunder efterspørger integrerede, end-to-end forretnings process-landskaber. Den største drivkraft bag handlen var absolut at vokse nye forretningsområder," siger Henning Kagermann, der mener, at der er få overlap mellem de to virksomheder.

Han slog samtidig fast, at Business Objects vil fortsætte som selvstændigt selskab. Dog vil Business Objects knytte dets produkter tættere til SAP's fremover, fortalte selskabets topchef John Schwartz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere