Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

OLPC eksperimenter med ko-drevet ulands-pc

Folkene bag Negropontes folke-pc har fundet på et hav af nye og alternative ideer. Den seneste i rækken lyder på at skaffe strøm fra køer.

Folkene bag One Laptop Per Child-projektet går helt nye veje for at få deres projekt til at lykkes.

Opfindsomheden synes uden grænser, og der er tilsyneladende ingen hellige køer, når der brainstormes.

Behovet for alternative måder at skaffe strøm til folke-computeren har hele tiden stået højt på dagsordenen, og der har været flere interessante forslag på bordet.

Der har blandt andet været nævnt håndsving, en yoyo, solpaneler samt en fodpedal til at skaffe strøm til computeren i de områder, der ikke har adgang til fast elektricitet.

Nu eksperimenteres der så med køer som energikilde.

Generator fra en Fiat

For at skaffe strøm har man taget generatoren fra en Fiat og koblet den til et drejeligt system, som kan monteres på en ko eller kalv.

Når dyret bevæger sig, drejes generatoren, og på denne vis dannes strøm, som kan oplade OLPC'ens batteri.

Generatoren stammer fra den biltype, der i stor stil benyttes til taxi-kørsel i den indiske by Mumbai (tidligere Bombay), og derfor findes den i store mængder til en meget lav pris.

Idé-oplægget til den ko-drevne generator er postet på forummet Olpcnews., og formålet med den alternative energikilde er, at skaffe den billigst mulige strømkilde til indiske landsbyer.

Flere andre alternativer, som eksempelvis vand-, solenergi og gas, har været i spil, men vist sig for dyre.

Derfor har man taget udgangspunkt i nærmiljøet, og da alle landsbyer har masser af køer, var løsningen nærliggende, skriver Arjun Sarwal i sit indlæg.

Klar til november

OLPC-projekter er i gang med at producere folke-computeren, men har været ramt af forsinkelser og uventede omkostninger, der har betydet en fordobling af udgifterne.

Prisen er således steget fra de planlagte 100 dollar til 200 dollar, svarende til 1050 kroner i stedet for 525 kroner.

Samtidig er tidsplanen blevet skubbet, så lanceringsdatoen nu bliver midt i november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere