Artikel top billede

Dankortet får smæk på nettet af store kreditkort

Væksten i dansk e-handel går tilbage samtidig med, at brugen af internationale betalingskort vokser dobbelt så meget som Dankortet.

Nye tal fra PBS, der godkender kreditkortbetalinger herhjemme, viser en klar faldende vækstrate i den danske e-handel.

"PBS kommenterer indirekte faldet, idet den nævner, at meget tyder på, at det er de samme folk, der handler mere og mere på nettet. Der mangler nye store trækheste fra nye brancher, før vi igen kommer til at opleve fortidens høje vækstrater," siger Henning N. Jensen, seniorpartner hos Pluscon, der blandt andet rådgiver virksomheder om elektroniske betalingsløsninger.

Væksten fra første kvartal til tredje kvartal er således ni procent i år mod 11 procent i 2006.

Sammenlignes væksten fra fjerde kvartal 2006 til tredje kvartal 2007 er den på 16 procent mod 20 procent i samme periode året før.

Mastercard haler ind på Dankortet

Udover at væksten i antallet af e-handelstransaktioner er mindre i 2007, end den var i 2006, vinder de internationale kreditkort også frem som betalingsmiddel til e-handler.

"Gennem de sidste otte kvartaler er brugen af internationale kreditkort vokset mere end dobbelt så meget som Dankortet herhjemme," fortæller Henning N. Jensen.

Antallet af dankort-transaktioner til internethandel er vokset med 49 procent i de otte kvartaler, mens antallet af internationale korttransaktioner er vokset med 105 procent i den samme periode.

Mange nye Mastercard

En af årsagerne er, at mange af de nye kort, der kommer på markedet, er baseret på Mastercard.

"For eksempel er LIC-kortet (Lærernes IndkøbsCentral, red.), CityShell-kortet, MoreCard og FDB's nye betalingskort alle baseret på Mastercard snarere end Dankort," siger Henning N. Jensen.

Herudover er bilistorganisationen FDM også på vej med et betalingskort i samarbejde med Lån & Spar Bank.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.