Artikel top billede

Dankortet får smæk på nettet af store kreditkort

Væksten i dansk e-handel går tilbage samtidig med, at brugen af internationale betalingskort vokser dobbelt så meget som Dankortet.

Nye tal fra PBS, der godkender kreditkortbetalinger herhjemme, viser en klar faldende vækstrate i den danske e-handel.

"PBS kommenterer indirekte faldet, idet den nævner, at meget tyder på, at det er de samme folk, der handler mere og mere på nettet. Der mangler nye store trækheste fra nye brancher, før vi igen kommer til at opleve fortidens høje vækstrater," siger Henning N. Jensen, seniorpartner hos Pluscon, der blandt andet rådgiver virksomheder om elektroniske betalingsløsninger.

Væksten fra første kvartal til tredje kvartal er således ni procent i år mod 11 procent i 2006.

Sammenlignes væksten fra fjerde kvartal 2006 til tredje kvartal 2007 er den på 16 procent mod 20 procent i samme periode året før.

Mastercard haler ind på Dankortet

Udover at væksten i antallet af e-handelstransaktioner er mindre i 2007, end den var i 2006, vinder de internationale kreditkort også frem som betalingsmiddel til e-handler.

"Gennem de sidste otte kvartaler er brugen af internationale kreditkort vokset mere end dobbelt så meget som Dankortet herhjemme," fortæller Henning N. Jensen.

Antallet af dankort-transaktioner til internethandel er vokset med 49 procent i de otte kvartaler, mens antallet af internationale korttransaktioner er vokset med 105 procent i den samme periode.

Mange nye Mastercard

En af årsagerne er, at mange af de nye kort, der kommer på markedet, er baseret på Mastercard.

"For eksempel er LIC-kortet (Lærernes IndkøbsCentral, red.), CityShell-kortet, MoreCard og FDB's nye betalingskort alle baseret på Mastercard snarere end Dankort," siger Henning N. Jensen.

Herudover er bilistorganisationen FDM også på vej med et betalingskort i samarbejde med Lån & Spar Bank.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere