Sydafrika, Holland og Korea på vej mod ODF

Mens Microsofts Office Open XML dokumentformat lader vente på sig, skubber en trio af lande på for at indføre det alternative Open Document Format. ODF-direktør jubler.

Computerworld News Service: Regeringskontorerne og andre offentlige myndigheder i Holland, vil begynde at indføre Open Document Formatet som alternativ til Microsofts Office Open XML i april 2008.

Ifølge ODF Alliance skal alle offentlige kontorer følge efter - inden december 2008.

Sander Ruiter, den hollandske minister for energi- og telekommunikation, præsenterede planerne i sidste måned ved 'International ODF user workshop' i Berlin.
I 2006 blev ODF anerkendt som en åben standard af ISO.

Sydafrika laver retningslinjer

Sydafrika er det første land på det afrikanske kontinent, der indfører ODF som standard for dokumenter, der udveksles mellem regeringskontorerne og offentligheden, sagde Aslam Raffee, it-chef i det Sydafrikanske teknologiministerium ved workshoppen i Berlin.

I Korea har regeringens kontor for teknologi og standardisering godkendt ODF som en national standard.

Marino Marcich, administrerende direktør for ODF Alliance, siger, at det ikke er et krav, at de offentlige instanser skal benytte formatet, men han mener, at det vil have en vis betydning, når de skal vælge de formater, der skal anvendes.

"Vi er meget glade for deres beslutning," siger han.

ODF Alliance tæller 500 medlemmer. Ifølge organisationen har 13 nationer lovgivet eller lavet regler, der støtter brugen af ODF - det oprindelige filformat i den gratis open-source OpenOffice-software.

Blandt landene er Rusland, Malaysia, Japan, Frankrig, Belgien, Kroatien, Tyskland, Norge og Danmark.

Frihed til at vælge

USA har ikke taget skridt i denne retning. I sidste uge sagde den demokratiske præsidentkandidat, Barack Obama, at han vil anbefale, at data gemmes i formater, der er universelt tilgængelige formater.

"Vi er overbevist om, at regeringer og organisationer vil fortsætte med at anvende Open XML, da det er kompatibelt med milliarder af eksisterende dokumenter, og deres avancerede teknologier.

Folk og organisationer anvender data på mange forskellige måder, og skal have lov at vælge det format, der passer dem bedst," skriver Microsofts chef for interoperationalitet, Tom Robertson, i en e-mail.

Microsoft afventer en afgørelse fra ISO i februar 2008, hvor organisationen skal afgøre, om Office Open XML skal gøres til en åben standard på linje med ODF.

Hvis Office Open XML godkendes, kan det forhindre, at regeringer verden over skifter til OpenOffice og andre ODF-baserede applikationer.


Frankrig i førertrøjen
Frankrig står for det største skifte til ODF og OpenOffice-programmerne. Hen ved en halv million offentlige ansatte skal skifte til OpenOffice.

Men det er ikke alle regeringer, der udelukker Microsoft.

"I Belgien anvender man et plug-in, der tillader, at Microsoft Office kan gemme og åbne dokumenter i ODF-formatet," siger Marino Marcich.

I staten Massachusetts anvender de offentlige myndigheder ligeledes plug-ins.

En prominent tilhænger af ODF, den uafhængige 'Open Document Foundation', sagde i oktober, at de vil stoppe støtten til ODF, og i stedet støtte Compound Document Format (CDF).

"Det ikke vil have nogen betydning for ODF eller ODF Alliance. CDF er et World Wide Web Consortium-format, og det er meget forskelligt fra ODF.

Vi taler om æbler og appelsiner, her," siger Marino Marcich.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere