Artikel top billede

Jule-shopping truer virksomhedernes it-systemer

Medarbejdere, der ordner juleindkøb på deres arbejdsplads, sætter virksomhedens it-system på spil og kan koste en formue, viser en undersøgelse.

Computerworld News Service Online gaveindkøb på arbejdscomputere er den største ikke-arbejdsrelaterede aktivitet.

Det viser en undersøgelse blandt cirka 4.000 medar-bejdere i 20 lande, der er foretaget fra 2. til 6. november.

Med stigningen i nethandel på arbejdspladserne følger en stigning i sikkerhedsbrud og downloads af ondsindet software, der ifølge under-søgelsen sætter virksomhed-ernes netværk på spil.

Ubekymrede medarbejdere

De adspurgte medarbejdere har planer om at foretage en tredjedel af deres juleshopping online, hvilket er en stigning fra omkring en fjerdedel for et år siden.

Og en tredjedel af de medarbejdere, der shopper online, vil foretage en del eller det meste af deres online indkøb fra deres arbejdscom-putere. Sidste år var det 28 procent.

Derudover sagde de fleste af disse medarbejdere, at de ikke er bekymrede over at bruge deres arbejdsgivers computer til en ikke-arbejdsrelateret aktivitet.

Der er dog en risiko for, at disse medarbejdere udsætter deres virksomheds netværk for virus, ondsindet software og uautoriseret software-applikationer til shopping, rejse og online-kommunikation, der kompromitterer netværkets effektivitet og dataintegritet.

Kostbar surfing

Sådanne medarbejderaktiviteter sænker ikke alene produktiviteten og øger sikkerhedsrisiciene, de er også skyld i, at virksomhederne bruger it-ressourcer på at håndtere de problemer, der er forbundet med den uautoriserede online-aktivitet.

"Mange mennesker går på internettet på arbejde med et specifikt formål; tjekke bankkonto, betale en forbrugsregning, tjekke rejseplaner eller shoppe.

Andre har ingen specifikke intentioner; de surfer på nettet for at slå et par timer ihjel," fortæller John Wolfe, leder af internet investigations hos BSA, der står bag undersøgelsen.

"Det mest bekymrende er, at det er den type aktiviteter, der kan føre til, at medarbejderne downloader software, redskaber eller andet copyright-materiale 'for sjov' og dermed risikerer, at deres pc får virus og spyware, der gør deres arbejdsgivere ansvarlig for copyright-brud."

BSA opfordrer arbejdsgivere til at forstærke deres internetpolitikker i julemånederne og minde medarbejderne om virksomhedens betingelser for software-management.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere