Artikel top billede

”Det interessante i øjeblikket er, at vi begynder at se et forretningsfokus, og vi kan se, at det jo bliver direkte understøttet af SAP, som nu har lanceret deres løsning, og Microsoft kigger også på det. Giganterne er der til at drive det nu,” siger IDC's analysedirektør. (Foto: Torben Klint)

Internettet vil bugne af software-løsninger

Software-as-a-Service (SaaS) er for alvor ved at udvikle sig til også at omfatte de forretningskritiske systemer. Netbaseret software er en uundgåelig fremtid.

Tilbage til artiklen: Disse 10 teknologier vil forandre din fremtid.

It-analytikere har allerede talt om SaaS i en årrække, men nu ser der virkelig ud til at ske noget.

Den nødvendige båndbredde er til stede, og store software-spillere som SAP, Microsoft, IBM og Oracle har kastet sig ind på markedet.

”Det er her, fokus ligger nu. Software-as-a-service går fra at være en taktisk, operationel ting, som it-afdelingen tager sig af, til at være noget, man ser på som virksomhedsledelse. Det begynder at få et strategisk fokus,” siger Karsten Fogh Ho-Lanng, der er analysedirektør i IDC Nordic.

Både IDC og Gartner ser SaaS som et af de kommende års store vækstområder.

Hos IDC taler man om en årlig vækst på omkring 30 procent over de næste fem år på verdensplan.

Software som service kan være mange ting, men udgangspunktet er, at selve software-løsningen ikke er placeret hos brugeren, men derimod hos udbyderen, så kunden kan tilgå løsningen via nettet.

Dermed er der også åbnet for nye forretningsmodeller, hvor man i stedet for at betale en fast pris for softwaren betaler efter forbrug.

Googles eksperimenter

Ifølge Karsten Fogh Ho-Lanng oplever branchen nu et skifte fra de relativt simple SaaS-løsninger over mod de mere forretningskritiske løsninger, hvor der kan være tale om ERP-systemer eller CRM-løsninger.

”Det interessante i øjeblikket er, at vi begynder at se et forretningsfokus, og vi kan se, at det jo bliver direkte understøttet af SAP, som nu har lanceret deres løsning, og Microsoft kigger også på det. Giganterne er der til at drive det nu,” siger IDC's analysedirektør.

Mere simple kontorløsninger er dog også ved at indfinde sig på nettet, og i Gartners forudsigelser lyder rådet da også, at virksomhederne skal holde øje med de forskellige web-platforme, der giver adgang til en række applikationer.

Det mest folkelige eksempel på dette er Google Apps, der blandt andet indeholder tekstbehandling, regneark, kalender, et hjemmeside-program og webmail.

Et andet stort softwarefirma, Adobe, meldte tidligere på året ud, at selskabet fremover vil satse på SaaS og web-applikationer, og en online-version af billedbehandlingsprogrammet Photoshop skulle være på trapperne.

IDC's Karsten Fogh Ho-Lanng vurderer dog, at den slags web-applikationer primært retter sig mod privatpersoner og mindre virksomheder.

”Som privatperson eller en lille virksomhed kan man nøjes med en løsning, som er gratis eller en næsten gratis, reklamefinansieret løsning – for eksempel det Google tilbyder. Men stør re erhvervsvirksomheder kræver jo integration, ”economy of scale” og mange andre ting, som tit er uforenelige med den billige løsning,” siger han.

Ifølge IDC siger mere end 40 procent af de nordiske virksomheder, at de enten allerede køber software som service, eller at de har planer om at gøre det i fremtiden.

Tilbage til artiklen: Disse 10 teknologier vil forandre din fremtid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere