Din klartone til fremtiden: Unified communications

Ville det ikke være rart, hvis fastnettelfonen kunne modtage mobilopkaldet, eller messenger-samtalerne kunne foregå fra din e-mail?

Tilbage til artiklen: Disse 10 teknologier vil forandre din fremtid.

20 procent af virksomhedernes PBX'er (omstillingsborde) leverer IP-telefoni, og mange flere virksomheder eksperimenterer med de nye muligheder for at forene en lang række kommunikationsformer i de enkelte applikationer.

Unified communications kommer dermed til at ændre alt:

”Det er næste generation af klartonen. Du har et overblik over, om den, du ønsker at kommunikere med, er til stede, og måske hvor og hvordan vedkommende er til stede. Efterhånden som det bliver muligt, vil virksomhedens kunder også forvente at kunne kommunikere med virksomheden på den måde,” vurderede Gartners danske senioranalytiker Henrik Zangenberg, tidligere på året.

Unified communications er en fællesbetegnelse for integrationen af vidt forskellige kommunikationssystemer, medier, enheder og applikationer.

Det kan dreje sig om både synkron og asynkron kommunikation som e-mail, instant messaging, IP-telefoni, whiteboarding, fastnet- og mobiltelefoni.

Kernetendenserne er ifølge chefanalytiker David Cearley fra Gartner, at al kommunikation i øjeblikket bevæger sig i retning af at blive IP (internet protocol)-baseret.

I den sammenhæng sker der et skift fra analoge til digitale teknologier.

Og endelig bevæger alting sig i retning af integration. Det betyder, at netværksressourcer som video, tale, sensorer og lagring af data smelter sammen i hidtil usete tjenester.

Ifølge Gartner kommer den første udvikling inden for Unified communications til at foregå på det personrelaterede område.

De næste to år vil fokusere på at sammenkoble services og isolerede serverløsninger til glæde for den enkelte medarbejder.

Den næste fase kommer til at dreje sig om, at en række samarbejdssystemer integrerer Unified communications til glæde for en arbejdsgruppe-orienteret anvendelse af Unified communications.

Endelig vil udviklingen efter 2010 gå i retning af den totale integration, hvor virksomhedernes forretningsprocesser bliver integreret med Unified communications.

I markedet kæmper IBM, Microsoft og blandt andre Dell om at få fat i det marked, som ifølge de fleste analytikere står foran en markant vækst.

Blandt produkterne er IBM’s Lotus Sametime, som via et samarbejde med Siemens tilbyder brugere muligheder for at integrere på tværs af både digitale og traditionelle telefonsystemer, og som gør det muligt at have adgang til tale, video eller data gennem flere forskellige applikationer.

Tilbage til artiklen: Disse 10 teknologier vil forandre din fremtid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere