Artikel top billede

(Foto: Hans Juhl)

ITU skal forske i sladrende pacemakere

IT-Universitetet styrker forskning i sundheds-it. Universitetet har fået 20 millioner kroner til tre store forskningsprojekter i smarte pacemakere, brugervenlige patientjournaler og tillid til systemerne.

Pacemakere, som forsyner den person, som har den indopereret, med vigtige informationer og samtidig sender data videre til alle relevante instanser i sundhedsvæsnet.

Det er en af de visioner, som forskere på IT-Universitetet i København nu har fået penge til at undersøge.

Projektet har fået 20 millioner kroner sammen med et projekt, der fokuserer på brugervenlighed i patientjournaler og et som skal dykke ned i, hvordan der skabes tillid til systemerne.

Dermed styrker ITU forskningen i sundheds-it markant.
Prorektor Jørgen Staunstrup fortæller, at det både på sundeheds-it området og for universitetet som sådan er en styrkelse.

"Der er tale om fremgang både med hensyn til beløb, antal projekter og antal personer der er involveret," fortæller Jørgen Staunstrup.

Pengene kommer fra de strategiske forskningsmidler til nano-, bio- og informationsteknologi.

Teknikken bredes ud

Det er docent Finn Kensing, som står i spidsen for pacemaker-forskningen.

Han forklarer, at der allerede findes pacemakere, som kan sende data til sygehusene, så patienten slipper for at gå til kontrol. Forskningen skal fokusere på at bruge informationerne optimalt.

"Vi skal nu udvikle og afprøve it-systemer, som kan hjælpe hospitalerne, egen læge og patienten selv med at få overblik over patientens situation. På den måde kan man gribe ind i tide, før pacemakeren eller patienten udvikler sig i en dårlig retning,” forklarer Finn Kensing.

Det er professor Søren Lauesen, som står i spidsen for ITUs del af forskningsprojektet i patientjournaler, som gennemføres i samarbejde med forskere på Bispebjerg Hospital og firmaet MyClinic.

Lektor Thomas Hildebrandt leder forskningen i projektet, som skal skabe større tillid til systemerne.




IT-JOB

Danmarks Meteorologiske Institut

Medarbejder til agil porteføljestyring

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere