Store firmaer glade for net-baseret sikkerhed

De store virksomheder anvender oftere online-tjenester, når de skal sikre sig mod angreb og spam via deres messaging-software.

Computerworld News Service: Et stigende antal store virksomheder anvender en kombination af såkaldte message security-tjenester og on-site sikkerhedsudstyr for at sikre sig mod angreb via e-mail og andre former for meddelelsesprogrammer, viser en ny undersøgelse fra analysehuset IDC.

Blandt de helt store virksomheder er der en stigning i anvendelsen af sikkerhedstjenester, der renser e-mail-trafikken for spam, inden meddelelserne når frem til virksomhedens mailserver, fremgår det af IDC-rapporten om messaging-sikkerhed.

Lokal software

De store firmaer kombinerer online-tjenesterne med lokal sikkerhedssoftware.

Dertil kommer, at de har en stram politik for adkomsten og brugen af data, viser undersøgelsen.

IDC siger, at de små og mellemstore virksomheder historisk set flokkes om online-sikkerhedstjenester, da de ikke har in-house-ekspertise til at udføre arbejdet selv. men det er ved at ændre sig.

Ifølge undersøgelsen svarer 38 procent af virksomhederne med flere end 10.000 ansatte, at de anvender messaging-sikkerhedstjenester.

I de tre kategorier af mindre virksomheder er tallet 25 procent. Undersøgelsen omfatter i alt 372 virksomheder.

Online-tjenesterne i kombination med meddelelses-sikkerheds-udstyr vinder frem på bekostning af sikkerhedssoftware, lyder det fra IDC.

I 2006 blev mere end 60 procent af message-sikkerheds-pengene brugt på software og resten ligeligt fordelt mellem online-tjenester og udstyr.

I 2011 vil der blive brugt 35 procent på såvel software som udstyr, og online-tjenesterne vil udgøre cirka 29 procent af budgettet.

De fem største leverandører af messaging-sikkerhedssoftware er Symantec, Trend Micro, McAfee, Message Labs og Microsoft.

Virksomhedernes bekymring vedrørende messaging-sikkerhed omfatter spam, beskyttelse af intellektuelle rettigheder og overholdelse af regler udstukket af regeringer og brancheorganisationer.

Automatisering af sikkerhedsprocesserne, for at efterleve reglerne, vil være en væsentlig motivationsfaktor for firmaernes investering i messaging-sikkerhed, skriver IDC.

Spredningen af hvor folk arbejder, og hvordan de kobler sig på firmaet netværk, vil også føre til installeringen af flere sikkerhedsprodukter, skriver IDC.

Det stigende antal adgange til netværket gør det mere usikkert og kræver flere sikkerhedsværktøjer.

Når hackerne får flere måder at angribe med inficeret software, vil et biprodukt være et øget behov for forhøjet messaging-sikkerhed, siger IDC.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere