Artikel top billede

Frank Jensen får mere magt efter kort tid som chef

Efter fusion af it-virksomheden Sifira og Telecom Scandinavia er tidligere forsknings- og justitsminister Frank Jensen udnævnt som topdirektør.

Blot få måneder efter den tidligere justitsminister og it- og forskningsminister Frank Jensen satte sig i direktørstolen hos Telecom Skandinavia i november 2007, bliver han udnævnt til topdirektør.

Det sker, når it-virksomheden Sifira A/S og Telecom Scandinavia fusionerer om ganske få måneder.

Det fremtidige navn for de sammenlagte virksomheder bliver Telecom Scandinavia.

Telecom Scandinavia og Sifiras hovedejer og telemillionær, Michael Moesgaard Andersen, har dermed købt Asger Jensbys investeringsselskab JMI Invest ud af Sifira.

Finansmanden Asger Jensby og telemillionæren Michael Moesgaard gik i 2006 sammen om at købe Olicoms andel af it-selskabet Sifira og nåede kun at være forretningspartnere i halvandet år.

I november fortalte en overbevist Michael Moesgaard Andersen til Computerworld, at Frank Jensen har en vifte af kvalifikationer til at løfte opgaven, selv om han ikke har direkte erfaring med at styre en privat virksomhed.

Dominerende spiller

Indtil sammenlægningen finder sted, fungerer Frank Jensen som administrerende direktør både i Telecom Scandinavia og i Sifira A/S.

”Vi har den klare målsætning om at være den helt dominerende spiller i Skandinavien og i Europa inden for IVR (Interactive Voice Respons - telefonløsninger, hvor brugerne kan kommunikere med en virksomheds it-systemer med telefonen, red.). Vi satser både på det private erhvervsliv men også det offentlige område - især efter vi har opkøbt KMDs IVR-afdeling,” siger Frank Jensen.

Han mener, at Sifiras IVR passer godt med produktporteføljen i Telecom Scandinavia.

”Det er i høj grad en winwin-situation for de to selskaber at blive en helhed. Det gør, at det nye Telecom Scandinavia vil stå med en betydelig større markedsandel på det skandinaviske og europæiske marked på de produkter, vi i fællesskab lægger sammen,” siger han.

Frank Jensen har siddet i selskabets bestyrelse i det seneste års tid.

Han afløste Henrik Bo Zinck, der har været konstitueret som topchef for selskabet i et års tid.

Opkøb

Hvad der øvrigt kommer ud af den nye sammenlægning vil han ikke afsløre.

”Men det er klart, at både bestyrelsens og min klare målsætning er, at Telecom Scandinavia kommer til at vokse. Og det skal vi gøre organisk og igennem konsolidering af markedet via opkøb,” fortæller han.

Sifira producerer avancerede teleløsninger, som tast-selv-systemer, telefonsvarer og lignende. Det samme gør Michael Moesgaards porteføljeselskab, Telecom Scandinavia.

I maj 2006 måtte det daværende Olicom-selskab Sifira droppe en igangsat børsnotering på First North på grund af manglende investorinteresse.

Sifira har siden etableringen i 2000 fået et samlet tab efter skat på 86 millioner kroner, og gennem tiden er der blevet tilført 25 millioner kroner i kapitalforhøjelser.

Telecom Scandinavia er ikke en stor forretning, idet selskabet sidste år kom ud med et overskud på knap 1,9 millioner kroner efter skat.

Omsætningen ligger på den gode side af 50 millioner kroner.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

AP Pension

Arkitekturchef

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere