Artikel top billede

Rock-guitaristen Slash på scenen til Bill Gates sidste keynote på CES.

Bill Gates: Det første sande digitale 10-år

I sin 11. åbningstale til konferencen for forbrugerelektronik CES i Las Vegas slog Microsofts stifter Bill Gates fast, at vi er midt i det første sande digitale tiår.

For sidste gang som fuldtidsarbejdende Microsoftmedarbejder åbnede Bill Gates i dag den store forbrugerelektronikkonference Consumer Electronic Show (CES) i Las Vegas.

Gates kiggede tilbage på de kæmpe forandringer, der er sket i digitaliseringen af samfundet siden 2001 og slog fast, at vi er midt det første rigtige "digitale tiår."

Det vælter frem

Blandt de største teknologiske landvindinger fremhævede Bill Gates den fortsatte vækst i antallet af Windows-baserede (selvfølgelig!) pc'er, udbredelsen af bredbåndsbaserede netværk, hvordan mobile telefoner er blevet hverdag og også udbredelsen af myriader af bærbare digitale apparater.

"Siden jeg første gang talte om det Digitale tiår tilbage i 2001 er den hastighed, som den digitale teknologi er blevet udbredt med til både arbejde og leg, mildest talt forbavsende hurtig," siger Bill Gates.

Fortsat turbo på

På trods af, hvad der allerede er sket, mener Gates, at det kommende tiår vil byde på en fortsat turboagtig udvikling.

"Ændringerne inden for software betyder, at det næste Digitale tiår vil gøre vores liv rigere, mere forbundne, mere produktive og mere tilfredsstillende på anderlledes og spændende måder," lød det fra den afgående Microsoft-stifter og bestyrelsesformand.

Ikke mindst internettet vil gøre sit til, at alle mennesker hænger bedre sammen teknologisk, men internettet vil også være en motorvej for digitale apparater, der langt hen ad vejen vil være i stand til at finde hinanden og koble sig op helt automatisk.

Helt konkret nævnte Gates en aftale Microsoft har indgået med underholdningsselskabet NBC Universal, der betyder, at Microsoft og NBC i fællesskab vil levere digitalt indhold fra de olympiske lege i Beijing til sommer.

Besøgende på NBCOlympics.com får adgang til mere end 3.000 timers live on-demand indhold så de til enhver tid kan se deres favorit sportsgren eller idrætsudøver.




IT-JOB

IT-Universitetet i København

Linux-systemadministrator til IT-afdelingen

KMD A/S

Product Manager

Bunker Holding A/S

Director of Technology

Forsia Forsikring A/S

BI Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere