Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

EU vil have øget brugen af DRM

Selv om musikindustrien bevæger sig væk fra brugen af DRM, opfordrer EU-kommissionen til anvendelse af den udskældte teknologi. Formålet er at firdoble indtjeningen for indholdsudbyderne.

Mange musik-elskere har i de seneste uger draget lettelsens suk over, at store pladeselskaber som Universal, EMI og Warner Music Group har droppet det snærende digital rights management (DRM).

Brugen af DRM forhindrer nemlig musik-kunderne i at flytte musiknumrene rundt på forskellige afspilningsplatforme som telefonen, pc'en og MP3-afspilleren.

Men nu melder EU-kommisionen sig på banen, og opfordrer til, at musikindustrien skal bruge DRM-teknologien til at sikre sig en mere effektiv forretning og forhindre pirateri.

EU-kommisionen påpeger, at selvom DRM teknologien i lang tid er blevet opfattet som værende negativ og har begrænset afspilningsmulighederne, så er det fremtidens online-løsning for musikindustrien.

Kan være nøglen

"Teknologi til at kontrollere rettighederne i et online-miljø kan være nøglen, som muliggør indholdsudbydernes digitale overgang og udvikling af innovative forretningsmodeller – især når det drejer sig om indhold med en høj værdi," lyder det på kommissionens hjemmeside.

EU opfordrer samtidigt til en DRM-løsning, der er gennemskuelig for musik-kunderne med hensyn til, hvor og hvordan de kan afspille deres musik.

Vil kappe ulovlige forbindelser

Med udspillet vil EU udvikle et marked for indhold som computerspil, musik og film, der sikkert og lovligt kan krydse de europæiske grænser.

Derfor opfordrer kommissionen de store spillere i indholdsindustrien til at arbejde tættere sammen for at sikre sig selv og kunderne de bedste vilkår, og samtidigt få andel i den potentielle firdobling af indholdsomsætningen indenfor EU, som kommissionen forventer stiger fra 13,5 milliarder kroner i 2005 til 62 milliarder i 2010.

"Vi skal foretage et valg i Europa: Ønsker vi at have en stærk musik-, film-, og spilindustri?

Hvis ja, skal vi give industrien en juridisk sikkerhed, indholdsudbydere en fair betaling, og forbrugerne en bred adgang til online-indhold," udtaler medie-kommissær Viviane Reding til Businessweek.

EU-kommissionen vil i første omgang undgå lovmæssige indgreb, men vil i stedet arbejde på en ikke-bindende handlingsplan med opfordringer til indholdsindustrien. Handlingsplanen vil blive lanceret "midt på året."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere