Artikel top billede

Mindre danske it-firmaer får hjælp til innovation

Et nyt netværk skal skabe vækst for de mellemstore virksomheder gennem øget fokus på innovation.

Jo flere, des bedre.

Sådan er devisen for et nylig oprettet innovationsnetværk for mellemstore virksomheder.

Sammen med en række andre mellemstore virksomheder er it-virksomheden Rehfeld Partners, der leverer skræddersyet ledelsesinformation til det offentlige, nemlig gået sammen i et netværk, hvor nøgleordet er at udvikle de eksisterende forretningsideer gennem innovation.

"Kravet til virksomheder af vores størrelse er, at vi konstant er innovative. Ellers løber de store med hele markedet," siger initiativtageren til netværket, Claus Rehfeld.

Han håber således, at de deltagende virksomheder vil kunne skabe nye vækstmuligheder for sig selv og hinanden.

"Det er et forum, hvor de deltagende virksomheder kan gå hen, hvis de har behov for hjælp til at udvikle videre på en god ide. Den gode ide vil altså handle om det næste skridt oven på en eksisterende ide," siger Claus Rehfeld.

Virksomheden ikke en lukket boks

På Gartner Symposium ITxpo i Cannes i november sidste år slog Gartner-analytiker Niko Drakos netop til lyd for, at it-virksomhederne i fremtiden ikke skal forvente, at innovationen kun kommer indefra.

"Samarbejder mellem leverandører, kunder, partnere og teams kan understøttes på helt nye måder, og i den sammenhæng kommer it til at spille en fundamental rolle," sagde Niko Drakos dengang.

Gartner forventer således, at seks ud af 10 it-projekter, der er søsat for at understøtte samarbejdet internt i virksomheden, også vil komme til at inddrage kunder og partnere og dermed rykke væk fra det traditionelle syn på virksomheden som en lukket boks.

Netværk på tværs af brancher

Claus Rehfeld ser også store fordele i at indgå i en tæt dialog mellem både samarbejdspartnere og kunder.

Men det nye innovationsnetværk for mellemstore virksomheder fokuserer dog ikke kun på it-branchen.

Her har man i stedet valgt at fokusere på størrelsen, nemlig de mellemstore virksomheder, der har løftet sig over iværksætterstadiet.

"Vi har valgt at fokusere på størrelse, fordi vi mener, at der grundlæggende er nogle fællestræk for virksomheder af vores størrelse, som vi alle kan drage nytte af på tværs af brancher," siger Claus Rehfeldt.

Han understreger dog, at der kan være fordele i, at virksomhederne har en vis lighedsgrad, for eksempel at de fokuserer på videnstunge opgaver.

Ind til videre tæller innovationsnetværket blandt andet initiativtagervirksomheden Rehfeld Partners, konsulentvirksomheden Specialisterne, Max Havelaar, systemintegratorvirksomhederne Lector og Miracle samt Type2Dialog, der beskæftiger sig med sundhedsfremme og forebyggelse.

Politikere positive

Da innovationsnetværket holdt sit første møde i december sidste år deltog også en række danske politikere.

Politikerne var positive over for ideen om at skabe bedre betingelser for innovation i de mellemstore virksomheder.

"Vi mangler ikke iværksættere. Problemerne opstår, når virksomhederne vokser. Der er jo forskel på at være 10 medarbejdere og 50 medarbejdere," sagde Per Ørum og citerede samtidig tidligere statsminister Poul Schlüter:

"Vi kan ikke skabe det gode liv, men vi kan begrænse ulykkerne."

Det, foreslog Per Ørum, kan blandt gøres ved lavere skatter og ved at skabe større enheder i samarbejde mellem Danmarks Vækstråd og regionerne, som kan give en samlet rådgivning til virksomhederne.

Det Radikale Venstres Morten Østergaard erklærede sig enig i, at "virksomheder af den her størrelse ikke har brug for iværksætterordningen."

Også Carsten Hansen (S) og Line Barfod (EL) var yderst positive over for at give de mellemstore virksomheder et skub i den rigtige retning.

Sidstnævnte foreslog således på mødet, at netværket i samarbejde med politikerne kunne lave en høring i Folketinget om innovation.

Et initiativ, der mødte bred opbakning blandt de fremmødte. På næste møde skal netværket derfor diskutere rammerne for en sådan høring.

"Nu må vi jo se, hvad det ender med, men det er da yderst positivt at få den slags opbakning fra politisk hold," lyder det fra Claus Rehfeld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere