Busselskab i gang med at teste nyt digitalt rejsekort

Busselskabet Movia har besluttet at gennemføre et meget begrænset pilotforsøg med det stærkt forsinkede Rejsekort "for at komme ud af laboratoriet."

Movia, der står bag den offentlige transport på Sjælland, Lolland og Falster vil lade én af selskabets 590 buslinjer indgå i et pilotprojekt om brugen af det omstridte Rejsekort, der er et chipbaseret smart card.

"Vi har besluttet at gennemføre et meget begrænset pilotforsøg med få DSB-stationer og en enkelt buslinje for at komme ud af laboratoriet," fortæller Johannes Sloth, administrerende direktør i Movia, til Computerworld.

Movia er klar til at deltage med busserne, "når der er en acceptabel driftsstabilitet og businstallationerne er godkendt."

"Det forventer jeg sker i nærmeste fremtid. Indtil da er der ingen eksterne brugere, der er rejsekortkunder i busserne," konstaterer Johannes Sloth.

Movia har ellers været meget afvisende overfor at begynde at begynde at bruge det omdiskuterede Rejsekort i busserne.

Systemet bag Rejsekortet har ifølge Movias administrerende direktør Johannes Sloth hidtil været for ustabilt til, at han ville udsætte buspassagererne for det.

Vift med Rejsekortet

Rejsekortet er et lille chipbaseret plastickort, hvorpå der er indsat et beløb.

Inden man stiger på bussen eller toget, skal man registrere sig ved at vifte kortet foran en stander på stationen.

Når rejsen slutter, gør man det samme igen, og så beregner systemet, hvor meget turen har kostet og trækker beløbet på kortet.

Formålet er at gøre rejser gennem flere takstzoner og med forskellige transportmidler lettere og mere overskuelig for passagererne.

Systemet skulle have startet testkørslerne sidste sommer, men testen blev udskudt i fem måneder.

I december gik startskuddet for en omfattende test af Rejsekortet, men ambitionerne blev hurtigt sænket markant. Eksempelvis er den oprindelige teststrækning fra Taastrup til Holbæk blevet indskrænket til Roskilde-Tølløse.

Hvert dag stiger i alt omkring 620.000 passagerer på Movias 1.352 busser, der kører på de 590 linjer.

Landsdækkende i 2009

Rejsekort A/S er stiftet af HUR (nu Movia), DSB, Ørestadsselskabet, Storstrøms Amt, Vestsjællands Amt, Vejle Amts og Nordjyllands Trafikselskab.

De første aflæsningsstandere til det elektroniske rejsekort er for længst installeret på Sjælland. Spæde pilotforsøg er begyndt i Roskilde-området. På Sjælland skal Rejsekortet være fuldt funktionsdygtigt i år og i 2009 skal systemet efter planen være landsdækkende.

Leverandøren bag Rejsekort A/S er et konsortium bestående af konsulentvirksomheden Accenture og den franske elektronikkoncern Thales.

I 2009 er det planen, at Rejsekort-systemet skal afløse den traditionelle billettering over hele landet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere