Artikel top billede

22 energiselskaber i fælles fiberfremstød

Garantier om kvalitet, hastighed og fremtidssikring skal lokke nye kunder til elselskabernes fibernet. De får det svært, mener teleanalytiker.

En storstilet fælles markedsføringskampagne fra 22 energiselskaber skal åbne danskerne øjne for fibernettets muligheder.

Selskaberne, der blandt andre inkluderer Dong Energy, SEAS-NVE og MidtVest Bredbånd, har i dag lanceret en særlig kampagneside - Dansk Fibernet - hvor fibernettes lyksaligheder udbasuneres.

"Med Dansk Fibernet skaber vi et reelt alternativ til teleselskaberne og det gamle kobbernet," lyder det fra konsulent Christian Berg fra Dansk Energi, der koordinerer indsatsen.

56.000 på nettet med fiber

De seneste opgørelser fra Dansk Energi viser da også med al tydelighed, at el-selskabernes satsning på fibernettet trænger til et gevaldigt løft på kundesiden.

Selv om der er koblet ekstra 21.000 på fibenettet i løbet af andet halvår 2007, var der ved udgangen af andet halvår 2007 blot 56.000 abonnenter på en fibernet løsning. Dansk Energi oplyser dog, at yderligere 45.000 kunder venter på tilslutning.

Tallet skal ses i forhold til, at der er knap 1,9 millioner bredbåndsabonnementer i Danmark.

"Det er klart, at vores kampagne skal hjælpe selskaberne med at få øget kundeoptaget," siger Christian Berg.

El-selskaberne er kommet senere i gang med at tilbyde internetadgang, telefoni og telefoni via fibernettet, og nedgravningen af kabler og tilslutningen af kunder tog for alvor først fast i 2006.

Men den sene ankomst til bredbåndsmarkedet betyder på den anden side, at teknologien er helt ny, og det er netop den moderne og fremtidssikrede vej til internettet, den fælles kampagne slår på.

Fælles standarder

De 22 energiselskaber har udarbejdet en såkaldt certificering, som er fire såkaldte fælles kvalitetsstandarder, der skal være opfyldt for at man kan markedsføre sig under den fælles hat.

For det første garanterer selskaberne, at fibertilslutningen føres helt ind i hjemmet, for det andet garanteres der tilslutning til såvel internettet, som telefoni, tv og andre digitale tjenester, for det tredje garanteres forbindelsens hastighed og for det fjerde garanterer selskaberne bag, at løsningen er fremtidssikret i forhold til at skure op for hastighederne på et senere tidspunkt.

Men et er at selskaberne slår deres markedsføringsbudgetter sammen. Der skal mere til at gøre deres fibernetløsning rentabel på et marked, der er præget at hård priskonkurrence. Det påpeger Danske Banks teleanalytiker, Poul Ernst Jessen.

"Selskaberne skal samles i få enheder, før de har en chance," siger han til Dagbladet Børsen. Han tilføjer, at det også er et problem, at fiberselskaberne baserer sig på forskellige teknologiske platforme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere