Artikel top billede

Claus Hougesen, som siden 1. september har været koncernchef for Ementor, ser virtualisering som et brandvarmt emne i it-branchen.

Topnordic skruer op for virtualiserings-charmen

It-koncernen Topnordic/Ementor køber norske Tomato for 58 millioner kroner. Købet styrker koncernen inden for virtualisering, fortæller administrerende direktør Claus Hougesen.

Ementor/Topnordic-koncernen sluger endnu et it-selskab i bestræbelserne på at sætte sig tungere på det nordiske marked for it-infrastrukturprodukter og -tjenester.

Denne gang hiver den Ib Kunøe-kontrollerede it-koncern 58,1 millioner kroner op af lommen og overtager alle aktier i det norske infrastrukturselskab Tomato.

Det er de ledende medarbejdere i Tomato, der sælger aktierne.

Virtualisering er nøglen

Tomato fokuserer på virtualiserings-teknologi og har en budgetteret omsætning på 112 millioner kroner og forventer et resultat efter skat på 11 millioner kroner for 2008.

Selskabet har 22 ansatte.

Topnordic/Ementor har tidligere meldt ud, at lokale opkøb er en central del af koncernens vækststrategi i de nordiske lande.

Med købet forventer Ementor og Tomato at skabe det, de kalder et kompetencemiljø og tilbud inden for virtualisering og serverkonsolidering generelt.

Ementor-koncernen satser allerede i dag stort på virtualisering og sælger primært løsninger fra markedslederen WMware.

Virtualisering er ifølge analytikerne hos blandt andre IDC et teknologiområde i kraftig udvikling.

"Virtualisering er et brandvarmt emne i it-branchen for tiden, og købet styrker specielt vores norske infrastruktur-forretning kraftigt," siger Claus Hougesen, administrerende direktør for Ementor-koncernen.

Tomato-produkt rulles ud i hele koncernen

Han fortæller, at Tomato hidtil har været Ementors værste rival på det norske marked for virtualiserings-løsninger, men også resten af Ementor-koncernen kommer til at nyde godt af opkøbet.

"Med købet får vi eksempelvis adgang til Tomato Disaster Solution (TDS), der tilbyder funktioner i forhold til live, online backup og restore af virtuelle maskiner. Det er en løsning, som vi kan bruge bredt i hele koncernen, og som eksempelvis passer som fod i hose til DMsave, som vi købte i fjor," siger Hougesen.

Hvis den norske pendant til Konkurrencestyrelsen, Konkurransetilsynet, godkender købet, så overtager Ementor Tomato den 13. februar.

Topnordic/Ementor-koncernen har i dag omkring 3.900 ansatte i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Litauen, Letland, Estland og Rusland og omsætter for omkring 13 milliarder kroner på årsbasis under navnene Topnordic, Ementor, Atea og Sonex.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere