Hackere knækker hollandsk Rejsekort

To tyske hackere har knækket det hollandske Rejsekort OV-chipkaart, der i stil med det danske skal bredes ud i hele Holland. Teknologien bag det danske Rejsekort er den samme som i Holland.

Tyske hackere har fundet vej ind i den chip, som hollænderne baserer sig på i et nyt smartcard til offentlig transport á la det danske Rejsekort.

I Holland hedder løsningen OV-chipkaart.

Lad en anden betale
Afsløringen af, at tyske hackere har knækket den kode, der skulle holde uvedkommende væk fra det indre af rejsekortets RFID-chip, blev bragt for nylig i den hollandske avis Volkskrant.

Ifølge avisen betyder det, at koden er knækket, at kort kan kopieres, og at hackere vil være i stand til at tørre deres rejseudgifter af på en andens konto.

Derudover betyder den kompromitterede sikkerhed, at beskyttelsen af brugernes personlige data ikke kan garanteres.

Latterlig let at knække
Translink Systems, der står bag implementeringen af den hollandske rejsekort-løsning, hævder, at det er for tidligt at sige, i hvor høj grad sikkerheden i kortet er kompromitteret, og at der er andre sikkerhedsfunktioner bygget ind i OV-chipkaart.

Den kommentar skydes fuldstændig i sænk af Ron Gonggrijp, der er en af Hollands mest kendte hackere:

"Sådan siger producenterne altid. NXP har lavet en helt utrolig fejl. Selskabets teknologi er latterlig let at knække," siger Gonggrijp til avisen.

Sådan bar hackerne sig ad
NXP var oprindelig chip-divisionen i den hollandske elektronik-koncern Phillips, men er i dag en selvstændig virksomhed, som producerer RFID-chippen Mifare på licens.

De to tyskere hackere, der knækkede Mifare-chippen, offentliggjorde deres metode på den 24. Chaos Communication Congress i Berlin i december sidste år.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?