Ny kamp-arena: Annoncør-værktøjer til video-sites

Den store fremgang, som nettets film-tjenester med YouTube i spidsen oplever har fået massevis af selskaber til at udvikle nye avancerede annoncerings-værktøjer.

Computerworld News Service: På grundlag af de seneste rapporter, der indikerer, at trafikken på YouTube og andre video-baserede sites er fordoblet siden sidste år, er kapløbet om de mange seeres opmærksomhed begyndt.

De potentielle annoncører vil dog ikke tage sig til takke med de konventionelle værktøjer.

De vil også vide, hvem der ser videoerne og om videoerne har den ønskede effekt på seerne.

Til dato har det været svært at indsamle information omkring seernes adfærd, udover at en forbruger har klikket på en video.

Nu er det tilsyneladende forbi. En hel samling af forskellige værktøjer så dagens lys i denne uge ved Demo 08-konferencen i Californien, USA.

Adskillige virksomheder - blandt andre Visible Measures og TubeMogul - fremviste her ny teknologi designet til at måle effektiviteten af online-filmklip.

Forsøger at komme først

Virksomhederne forsøger at handle hurtigt for at få størst muligt udbytte af den stigende efterspørgsel på markedet.

Analyseselskabet eMarketer forventer, at mere end 85 procent af de amerikanske net-brugerne vil anvende online-video i 2011. I 2006 var tallet 63 procent.

Virksomheden Visible Measures står bag det ny-udviklede program, VisibleSuite. Det er et værktøj, som er i stand til at måle brugerens interaktion med selve video-streamen.

Ifølge selskabet er VisibleSuite-teknologien i stand til at opfange alle interaktioner i alle videoer fra alle brugere, heriblandt afspilning, pause og tilbagespoling.

”Som et resultat af dette kan annoncører og udgivere få præcise data om, hvordan seerne finder, interagerer og deler videoer,” forklarer Matt Cutler, vicedirektør i virksomhedens marketing- og analyse afdeling.

“Vi specialiserer os i at forstå brugerens adfærd inde i video-streamen. Hvad sker der efter klikket? Vi forsøger at åbne op for denne verden af seer-interaktion, som er så uigennemskuelig. Man er nødt til at vide, om man er på bølgelængde med brugerne, så man kan tjene på det og dele det med sine annoncører,” siger Cutler.

Avanceret data

TubeMogul præsenterede værktøjer til avanceret data-analyse, demografisk og geografisk rapportering, video-transcoding, skemalagt video-lancering og multi-kampagne funktioner. Værktøjet, kaldet Premium Products, danner rapporter ud fra information baseret på nøgleord.

Nicholas Robinson fra medieselskabet Vuguru siger i en meddelelse, at TubeMoguls Premium Products leverer den mest avancerede kilde til opmåling af, hvor, hvornår og hvor ofte online-videoer bliver set på internettet.

TubeMogul Premium Products er tilgængeligt for et beløb på omkring 500 dollar om måneden.

Den globale online-videotjeneste WorldTV præsenterede en ny teknologi, som har til formål at spore og analysere seernes adfærd.

De nye statistiske funktioner indeholder analytiske værktøjer, heriblandt kort, grafer og skemaer over seer-adfærd.

Endvidere muliggør WorldTWs nye teknologi også analyser baseret på seerens geografiske position, gennemsnitstid brugt per seer og trends i brugeradfærd, for eksempel skelnen imellem nye seere og gengangere.

WorldTv, der blev lanceret i november, tillader brugere at oprette deres egne video kanaler i Flash ved at sammensætte videoklip fra både bruger skabte videoer, og forskellige videodelings hjemmesider.

Oversat af Jimmie Gustafsson.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere