"Der kan være en eller to it-leverandører, der er mindre glad, men jeg er glad," siger Lars Løkke Rasmussen om statens fælles it-indkøbsaftaler.

Løkke vil presse de danske it-leverandører

Statens fælles it-indkøb skal give millioner af kroner til statskassen det kommende år. It-leverandører er ikke glade, men det er jeg, lyder det fra finansministeren.

I 2008 skal staten spare 120 millioner kroner ved fælles it-indkøb.

Det blev særligt fremhævet af finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved dagens præsentation af finansloven for 2008.

"Der kan være en eller to it-leverandører, der er mindre glade, men jeg er glad," siger finansminister Lars Løkke Rasmussen om de tidligere besparelser ved fælles indkøb.

Han fremhæver særligt de tidligere besparelser ved pc-hjemmearbejdspladser. Her har staten alene sparet 52 procent.

Slutter ikke her
Men ministeren gav klart udtryk for, at den fælles indkøbspolitik skal udbygges yderligere de kommende år.

Og det tyder ikke på en let tid for de mange it-leverandører til staten.

Adspurgt om han ligefrem regnende med at få computerskærme forærende på et tidspunkt, svarede ministeren med et stort smil, at man omkring det store klimatopmøde i København da sagtens kunne forestille sig sponsorater.

Men konkret fortalte ministeren, at statens fælles it-indkøb vil blive en central del af fremtidige fælles offentlige administrative servicecentre.

Lars Løkke Rasmussen forklarede, at centrene vil blive blive lanceret i løbet af foråret.

De vil blive del af en samlet pakke af 'smarte tiltag' til hvordan, man indretter den offentlige sektor.

"I centrum bliver de administrative opgaver som bogholderi," siger ministeren.

Allerede i 2009 skal administrative omlægninger give årlige besparelser på en milliard om året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.