Artikel top billede

Red Hat løfter sløret for nye open source-projekter

Tema: Red Hats JBoss Enterprise SOA Platform vil være tilgængelig senere på måneden. Samtidig præsenterer Red Hat tre nye open source-projekter.

Computerworld News Service: Meddelelserne kom dagen efter, at Red Hat præsenterede sit syvårs-mål om at eje 50 procent af al middleware ved at bruge JBoss til at forankre platforme til portaler, SOA og applikations-servere og –tjenester.

Ifølge Red Hat vil virksomhedens open source SOA-platform indeholde innovation, der udspringer af en række open source-projekter på JBoss, hvoraf Red Hat nu har introduceret de tre.

De tre projekter er
- Black Tie, som vil skabe transaktionskilde, der kan integrere eller erstatte legacy transaction monitors, særligt Tuxedo, med JBoss.orgs Transaction-projekt,
- JBoss DNA, et register til netværkstjenester
- RHQ, en SOA management-platform, der efterhånden vil understøtte både JBoss- og Fedora-platformen.

Nedbrydende

SOA Platform indeholder allerede komponenter, der startede som open source-projekter, herunder JBoss ESB, JBoss jBPM og JBoss Rules.

ESB skaber teknologi til integration, formidling, forandring og registrering af applikationer og tjenester. JBPM tilfører planlægning af tjenester og arbejdsgange, mens Rules indeholder management og integration af virksomhedspolitikker og –regler og indholdsbaseret dirigering, der beror på regler.

Red Hat følger samme model, der bruges til udvikling af Linux OS. Man indbyder til innovation inden for fællesskabet af Fedora open source-projekter og udnytter så resultaterne til inkludering i Red Hat Enterprise Linux, hvor det kan stabiliseres og understøttes.

”Vi vil gerne være nedbrydende med vores innovation, men ikke nedbrydende, når det kommer til produktion,” fortæller Sacha Labourney, direktør for engineering middleware hos Red Hat.
Fortsættes...

Skal understøtte applikationer og arbejdsgange

SOA-platformen er udviklet til at skabe infrastruktur, der understøtter SOA’er og integration af applikationer og arbejdsgange.

Platformen kombinerer integration af virksomheds-applikationer, arbejdsgange og regelstyring og event-drevet arkitektur-teknologi. Talspersoner fra Red Hat oplyser, at platformen er designet til at støtte brugere, lige fra dem der er involveret i mindre integrationsprojekter til fuldt udviklet brug af SOA-infrastruktur.

Red Hat har flere partnere til at supplere sit arbejde, herunder Active Endpoints, Amberpoint, SeeWhy, SOA Software, Vitria Technology, Information Builders og iWay Software.

Red Hat fortæller, at Black Tie-projektet vil starte om to måneder. JBoss DNA, der første i en række SOA governance-projekter, er sat til at begynde om en måned, efterfulgt af præsentation af flere projekter om to måneder. RHQ-projektet er allerede oppe at køre.

Kommerciel uvished

Craig Muzilla, direktør for Red Hats middleware-afdeling, fortæller, at der er svært at sige, hvornår der udspringer kommercielle produkter af projekterne, men han fortæller, at brugerne kan se frem til resultater ved udgangen af året.

Ifølge Red Hat vil Black Tie-projektet understøtte ATMI-programmeringsgrænsefladen og dermed afhjælpe migrering. Projektet stammer fra teknologi fra Ajuna, som JBoss opkøbte i 2005, før det blev opkøbt af Ret Hat.

Med sit governance-projekt håber Red Hat at angive tonen for open source SOA-management. JBoss DNA, et metadata-depot og UDDI-register, er projekter, der starter det, der vil blive til en række management-komponenter, fortæller Craig Muzilla.

Projektet er baseret på teknologi, Red Hat købte, da det købte MetaMetrix i april 2007.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere