Artikel top billede

Hovedhistorier fra avisen Computerworld fredag 14. marts

Magter Sander sikkerheden? Årets it-pris til Torkil Sonne. Logica satser på vækst frem for overskud. Distributører forsvinder en efter en. Gratis net sat i skammekrogen.

Magter Sander sikkerheden?

Eksperterne efterlyser igen koordinering og sammenhæng i Danmarks it-sikkerhed. Videnskabsminister Helge Sander er i gang med sit tredje forsøg på at orkestrere arbejdet. Imens vokser truslerne mod forbrugere, virksomheder og samfund.
(Forside, leder side 2 + 12-14)

Årets it-pris til Torkil Sonne

IT-Branchen hædrer Thorkil Sonne for at have sat Danmark og den danske it-branches originalitet på verdenskortet på usædvanlig vis med en ide, der både er lokal og global på samme tid.
(Side 6)

Logica satser på vækst frem for overskud

Masser af ressourcer fordelt i 39 lande over hele kloden er den motor, der skal sikre, at Logica vokser stærkere end markedet, og at fokus på outsourcing bliver en succes.
(Side 8-9)

Distributører forsvinder en efter en

It-distributørerne kæmper hårdt herhjemme for at få smør på brødet og sorte tal på bundlinjen. Sidste år bukkede Scribona under, og i år røg SMG. Spørgsmålet er, om det er nok.
(Side 10)

Gratis net sat i skammekrogen

Mesh-teknologien er skelsættende i sin egenskab til at skabe stabile, trådløse netværk og lynhurtig adgang til viden. De fattige lande tager med kyshånd mod teknologien, mens den lægges på is i den vestlige verden, fordi den udfordrer kravet om sikkerhed og kontrol.
(Side 16-18)

Kan Symbian fastholde førerpositionen?

I dag er Symbian det altdominerende styresystem til avancerede mobiltelefoner, men fremtiden tegner usikker. Aldrig før har så mange forskellige konkurrenter taget markedsandele fra Symbian, der er totalt afhængig af finske Nokia.
(Side 19)

Dynamikken trækker i ny direktør for Call Me

Søren Abildgaard har i sin karriere været involveret i en del navneskift. Men hvis du er i tvivl om navnet på det firma, han netop er blevet udnævnt som direktør for, vil han sige: Just Call Me.
(Side 25)

Computerworld Executive

Med Computerworld følger denne uge Computerworld Executive, der har tema om serviceorienteret arkitektur (SOA). En tredjedel af de virksomheder, der går SOA-vejen, undervurderer projekterne, der enten bliver meget risikable eller dyrere end forventet, vurderer arkitektur-ekspert.

Læser du ikke avisen? Klik her for et godt tilbud på Computerworlds ugentlige avis med dybdeborende, perspektiverende og dagsordensættende journalistik ... hvis du vil noget med it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere