Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Hovedhistorier fra avisen Computerworld fredag 14. marts

Magter Sander sikkerheden? Årets it-pris til Torkil Sonne. Logica satser på vækst frem for overskud. Distributører forsvinder en efter en. Gratis net sat i skammekrogen.

Magter Sander sikkerheden?

Eksperterne efterlyser igen koordinering og sammenhæng i Danmarks it-sikkerhed. Videnskabsminister Helge Sander er i gang med sit tredje forsøg på at orkestrere arbejdet. Imens vokser truslerne mod forbrugere, virksomheder og samfund.
(Forside, leder side 2 + 12-14)

Årets it-pris til Torkil Sonne

IT-Branchen hædrer Thorkil Sonne for at have sat Danmark og den danske it-branches originalitet på verdenskortet på usædvanlig vis med en ide, der både er lokal og global på samme tid.
(Side 6)

Logica satser på vækst frem for overskud

Masser af ressourcer fordelt i 39 lande over hele kloden er den motor, der skal sikre, at Logica vokser stærkere end markedet, og at fokus på outsourcing bliver en succes.
(Side 8-9)

Distributører forsvinder en efter en

It-distributørerne kæmper hårdt herhjemme for at få smør på brødet og sorte tal på bundlinjen. Sidste år bukkede Scribona under, og i år røg SMG. Spørgsmålet er, om det er nok.
(Side 10)

Gratis net sat i skammekrogen

Mesh-teknologien er skelsættende i sin egenskab til at skabe stabile, trådløse netværk og lynhurtig adgang til viden. De fattige lande tager med kyshånd mod teknologien, mens den lægges på is i den vestlige verden, fordi den udfordrer kravet om sikkerhed og kontrol.
(Side 16-18)

Kan Symbian fastholde førerpositionen?

I dag er Symbian det altdominerende styresystem til avancerede mobiltelefoner, men fremtiden tegner usikker. Aldrig før har så mange forskellige konkurrenter taget markedsandele fra Symbian, der er totalt afhængig af finske Nokia.
(Side 19)

Dynamikken trækker i ny direktør for Call Me

Søren Abildgaard har i sin karriere været involveret i en del navneskift. Men hvis du er i tvivl om navnet på det firma, han netop er blevet udnævnt som direktør for, vil han sige: Just Call Me.
(Side 25)

Computerworld Executive

Med Computerworld følger denne uge Computerworld Executive, der har tema om serviceorienteret arkitektur (SOA). En tredjedel af de virksomheder, der går SOA-vejen, undervurderer projekterne, der enten bliver meget risikable eller dyrere end forventet, vurderer arkitektur-ekspert.

Læser du ikke avisen? Klik her for et godt tilbud på Computerworlds ugentlige avis med dybdeborende, perspektiverende og dagsordensættende journalistik ... hvis du vil noget med it.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.