Artikel top billede

Direktør i IT-Branchen Jakob Lyngsø (tv) og administrerende direktør i IDG Søren Queitsch (th) overrækker årets IT-Pris til Ib Kunøe. (Foto: Michael Rieck)

Ib Kunøe får IT-prisen 2007

It-branchen hylder milliardæren for om nogen at have tilført den danske it-branche godt og sundt købmandskab. Konkret, snusfornuftig og aktivt købmandskab kalder priskomiteen Ib Kunøes arbejde.

I løbet af det sidste år har Danmarks næstrigeste it-mand Ib Kunøe skabt Nordens største it-forhandler ved gennem en række transaktioner at fusionere Topnordic, Ementor og Atea.

Her til aften kvitterede IT-Branchen og IDG (der udgiver Computerworld) så ved at give erhvervsmanden IT-Prisen 2007 i forbindelse med brancheorganisationens årsmøde.

"IT-Prisen 2007 går til en person, der om nogen har tilført den danske it-branche godt og sundt købmandskab.

Ib Kunøe har gennem årene fået en stribe it-virksomheder til at stå stærkt og klart i offentlighedens lys – senest Topnordic, Ementor og Gatetrade.

Risikovillig

Ib Kunøe er risikovillig uden at være overmodig, han har en højt udviklet evne til at se de alliancer, der skal indgås, for at få en forretning til at udvikle sig.

Og han har en sjælden næse for at finde præcis de mennesker og det team, der kan få tingene til at lykkes.

Ib Kunøe og hans aktiviteter er det modsatte af varm luft.

Det er konkret, snusfornuftig og aktivt købmandskab. Og så er dagens prisvinder usædvanlig villig til at dele sin viden og sine erfaringer med andre."

Europæisk kæmpe

Sådan lyder IT-Branchen og IDGs motivation for at give den 63-årige officers- og HD-uddannede Ib Kunøe den pris, som tildeles en person, der på særlig fremragenede vis sætter fokus på den danske it-branche.

Det seneste år har han haft travlt med at skabe en nordisk it-gigant, der med en omsætning på knapt 12 milliarder kroner vil være i stand til at tage kampen op med konkurrenter på europæisk plan.

Men samtidig arbejder Ib Kunøe sammen med iværksætteren Michael Gaardboe på at gøre Columbus IT Partner til en verdensomspændende leverandør af ERP-løsninger baseret på Microsoft Business Solutions.

Og derudover er han med til at revitalisere salget i softwarehuset Danware.

Virksomheder som vinderen af IT-Prisen 2007 kontrollerer større og mindre dele af i en portefølje af endnu flere investeringer, der håndteres gennem selskabet Consolidated Holdings, og som rummer en formue i omegnen af 1,7 milliarder kroner.

Tænker på at tjene penge

"Jeg tænker på om det er en god forretning – om jeg tjener penge. Længere er den ikke." Sådan sagde Ib Kunøe i et interview med Computerworld sidste år.

Grunden til Ib Kunøes formue blev lagt i rekrutteringsbranchen, hvor han fra 1974 til 2002 var med til at lede og udvikle Mercuri Urval.

Men allerede i 1988 solgte han sine aktier og startede karrieren som særdeles aktiv investor.

It-branchen kastede hans sig dog først for alvor over efter dot.com-boblen brast i 2000/2001 og første succes-exit var salget af Telmore til TDC i januar 2004.

"Filosofien i Telmore var at automatisere alle funktionerne i mobilselskabet, så kunderne kunne betjene sig selv via internettet og dermed skabe en afsætningskanal, som i princippet kunne bruges til at tjene penge på rigtig gammeldags maner, efter dot.com-boblen brast," fortalte Ib Kunøe sidste år.

Og den filosofi om at bruge teknologien til automatisering ligger også bag Topnordics succes med hardwarehandel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere