Artikel top billede

Hvad er vigtigst for næste generation af it-ledere?

En ny spørgeundersøgelser giver svar på, hvad der er vigtigst for de kommende it-ledere.

Computerworld News Service: Praktisk erfaring med at lede et projekt for hele koncernen er den bedste måde at komme frem på.

Hele 76 procent af de, der havde haft mulighed for at lede et sådant projekt, rangerede oplevelsen som altafgørende for deres karrieres udvikling.

Det påpeger en spørgeundersøgelse fra Computerworlds amerikanske søstermagasin, CIO, af 100 respondenter, der alle er blevet identificeret af deres respektive chefer som kommende it-ledere.

Spørgeundersøgelsen er foretaget tidligere i år og finder også, at 52 procent kun er nogenlunde tilfredse med deres muligheder for at udvikle deres karrierer i retning af en chef-stilling. Mentor- og coaching-tilbud af interne (37 procent) og eksterne (53 procent) ledere rangerer også blandt de udviklingsmuligheder, der er mest interesse for.

Leder-spirerne står dog overfor nogle udfordringer.

Mangler tid til udvikling

39 procent af respondenterne svarer, at de mangler tid til deres karriereudvikling, mens 19 procent svarer, at de mangler støtte fra ledelsen. 54 procent svarer alligevel, at de ser sig selv som it-chefer inden for fem år, mens 29 procent sigter efter andre lederroller i erhvervslivet.

"For mange er udfordringen, om der er muligheder til stede, om de er et sted, hvor de faktisk kan vokse," siger Simon Dunning, der er administrerende direktør hos Applied Materials.

"Det er et tveægget sværd. Man har brug for mulighederne for at vokse, men det er også nødvendigt at udnytte mulighederne med succes. Det kræver kun en enkelt fiasko for at ødelægge en hel karriere."

Blandt de lederegenskaber, der har været mest medvirkende til at få respondenterne dertil, hvor de er i dag, finder vi relationsopbygning (78 procent), forandringsledelse (75 procent) og evnen til at forme ledelsens forventninger (67 procent). De lederegenskaber, som respondenterne er mest interesserede i at forbedre, er evnen til at fremme forretningsinnovationen (49 procent) og strategisk planlægning (44 procent).

Brad Busick, der er chef for forandringsledelse hos bystyret i Takoma i staten Washington, mener, at de yngre it-medarbejdere kan drage nytte af deres fortrolighed med den hurtigt udviklende teknologi og med de sociale netværksværktøjer.

"Før i tiden skulle alle flyve til Florida til en CIO-konference, i dag har vi Twitter," siger Busick. "Det foregår i realtid, det er relevant, og netop det er den store konkurrencemæssige fordel for den næste generation af ledere, der er på vej op af erhvervslivets rangstige."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs mere:
Ledig it-specialist? Se her hvad du skal kunne

Danske virksomheder forventer igen at skulle ansætte flere medarbejdere med it-kompetencer i den nærmeste tid.

Fem uddannelser der gavner din karriere

It-Akademiet: Kurser i forandringsledelse og en egentlig coachinguddannelse er blandt de mest populære efteruddannelser for it-chefer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?