Artikel top billede

Ny TDC-plan: Scan stregkoder med mobilens kamera

Mobile stregkoder, som kan binde den fysiske verden sammen med internettet, skal fremover være standard i reklamemateriale. Det er i hvert fald TDC’s ambition.

Mens lokalitetsbaserede tjenester, bestemt ud fra GPS og telemaster, kommer hastigt nærmere, har TDC en mere simpel løsning på vej.

Det drejer sig om mobile tags, som kan vises på avis-sider, bygninger, hjemmesider og produkter til salg. De skal nu blive en del af vores hverdag.

Teknologien er klar, og nu skal danskerne så lære at bruge mobiltelefonen som en digital tourguide.

Kameraet, som næsten er standard i mobiltelefoner, kan nemlig bruges som en stregkodescanner i stil med den, vi kender fra supermarkedet.

Avancerede stregkoder

Men hvor stregkoden fra supermarkedet er lineær, og derfor kun kan indeholde en linie data, er de nye mobile tags todimensionelle.

Det gør det muligt at fylde langt flere oplysninger ned på et mindre område, og dermed åbne for langt flere funktioner.

Ved at bruge et særligt stykke software, som installeres på mobiltelefonen, kan 2D koden nemlig fungere som alt fra et hyperlink til en hjemmeside til et visitkort, som let kan gemmes på mobiltelefonen.

Ny dimension i markedsføring

Den mest udbredte brug af 2D koder i udlandet er ved markedsføring i trykte medier og på plakater.

Med en 2D-kode placeret et sted på plakaten eller i en annonce kan læseren let pege mobiltelefonkameraet mod koden og straks blive ført til en hjemmeside, filmtrailer eller få overført et digitalt visitkort, som automatisk gemmes på telefonen.

For annoncørerne er der også store muligheder, da 2D-koderne kan være unikke for hver variant af en plakat eller annonce i et blad.

På den måde kan annoncøren meget nøjagtigt se hvilke reklamer, der virker, og hvad der overhovedet ikke giver nogen respons.

Mens det er gratis for forbrugerne at bruge koderne, vil der være en udgift for...fortsættes

... annoncørerne for at få oprettet en 2D-kode.

Prisen vil afhænge af antallet af gange koden bruges, ligesom man kender det fra flere online-annoncesystemer.

Undgå at glemme billetten

En funktion, som stadig er i sit spæde stadie i udlandet, er brugen af 2D-koder, som er unikke for modtageren.

Eksempelvis kan en billet, købt online, leveres i form af en 2D kode via SMS eller mail, som gemmes på mobiltelefonen. Ved indgangen vises koden på mobiltelefonens skærm til en scanner, og billettens gyldighed kontrolleres øjeblikkeligt.

Så snart koden har været scannet en gang, markeres den pågældende billet som brugt. Der er altså ikke risiko for genbrug.

Et sådan system kunne skære kraftigt ned på brugen af papirbilletter, og mindske behovet for at have menneskelige billetkontrollører. Altså en langt mere strømlinet proces.

Bred kompabilitet

Til lanceringen af mobile tags har TDC valgt at bruge EZcode, som er udviklet specielt til mobiltelefoner.

Firmaet bag, ScanBuy, leverer samtidigt softwaren ScanLife, som skal installeres på mobiltelefonen.

Softwaren, som er gratis og hentes ved at sende en SMS og få et link retur, installeres på mobiltelefonen, og bruges så til at scanne 2D-koderne.

For at kunne afkode 2D-koderne, skal mobiltelefonen bruge adgang til internettet. Selve kodens betydning skal nemlig hentes fra en central server, som tilgås af softwaren, hvorefter resultatet præsenteres for brugeren.

På den måde flyttes selve afkodningen, og dermed det tunge arbejde, væk fra telefonen og over på Scanbuys servere. Dermed kan selv ældre mobiltelefoner være med.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere