Artikel top billede

Dansk skrædder hænger politifolk ud på nettet

En 78-årig skrædder fra Esbjerg beskylder på sin hjemmeside to navngivne politifolk for vold. Politiet kan ikke stoppe manden med bøder. Uheldig udvikling, mener HK.

En 78-årige stædig skrædder fra Esbjerg har i årevis hængt to navngivne politifolk ud på nettet for at udøve 'politivold og tortur'.

Men på trods af bøder i retten i Esbjerg nægter skrædderen at fjerne hjemmesiden, før han har fået erstatning.

Og den 78-årige mand er ikke alene om at hænge offentligt ansatte ud på nettet. HK mener, at der er tale om en tendens, der skal reguleres.

'Tortur og vold'

Skrædder Jørgen Gladbjerg forklarer, at han i 1992 blev forvekslet med en anden person, og 'pludselig blev udsat for ulovlig politivold og tortur' fra to lokale politibetjente.

Tumulten betød, ifølge Jørgen Gladbjerg, at blandt andet hans fingre tog alvorlig skade.

Derfor måtte han ansætte nye folk i skrædder-butikken, forklarer han.

Uden omsvøb

På hjemmesiden, som den 78-årige i øvrigt selv har lavet, bliver sagen fremstillet uden omsvøb.

Her står blandt andet, at 'jeg var ikke den, som politiet ville have mig til at være, og jeg har ikke lavet noget som helst forkert, jeg blev pludselig udsat for ulovlig politivold og tortur'.

Herudover nævnes to navngivne politifolk.

"Bliver du standset af en betjent som XXnavn1XX og XXnavn2XX, skal du være meget varsom med at nægte det, som du bliver anklaget for. Indrøm hellere de fejl, som du bliver anklaget for, selv om du ikke har lavet nogen fejl. Så ender du ikke som invalid resten af dit liv," står der på hjemmesiden.

Jørgen Gladbjerg er begejstret for internettets muligheder for at ytre sig.

"Her kan jeg selv skrive tingene, som de er," siger Jørgen Gladbjerg.

Fortsættes...

Statsadvokaten og dokumentsvindel

Den sure skrædder er meget oprørt over forløbet, her 16 år efter hændelsen, som han efterfølgende har klaget over til Folketingets Ombudsmand, Rigsadvokaten, Statsadvokaten med flere.

De får også hårde ord med på vejen på hjemmesiden.

"Jeg har fået en livsvarig skade og klager derfor til Statsadvokaten, som så laver dokumentsvindel dateret den 14. oktober 1992 ved at forfalske en gengivelse af Vestre Landsrets kendelse af 7. maj 1992".

Jørgen Gladbjerg er blevet frifundet for ikke at være ham, politiet søgte efter.

Politiet: Går over grænsen
Hos Syd og politi forklarer politiadvokat Steen Bøjlund, der er tidligere vicepolitichef i Esbjerg Politi, at Jørgen Gladbjerg er gået væsentlig over stregen.

"Vi har intet imod læserbreve og debat om vores rolle og opførsel, men her går det klart over stregen," siger politiadvokaten.

Han forklarer, at man ikke har overvejet at få spærret eller lukket hjemmesiden.

"Det har simpelthen ikke været inde i vores overvejelser," siger han.

HK: Flere ansatte i gabestok
Hos HK har man registreret en klar stigning i antallet af henvendelse fra medlemmer, der har været ude for chikane på nettet.

"Det er typisk på Facebook, YouTube og lignende og i sjældnere tilfælde på selvstændige hadesider," siger konsulent Leif Limkilde fra HK.

Han frygter, at der i fremtiden vil komme en bølge af sager på denne front.

"Vi bruger mere og mere tid på nettet, og i takt med det vil disse sager desværre opstå," siger han.

Han understreger, at HK er meget opmærksom på området, og arbejder for klarere regler.

"Sagen her illustrerer jo også, at der er behov for klarere regler, så nettet ikke bare bliver et sted, hvor man sviner hinanden til," siger konsulenten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere