Artikel top billede

SharePoint er et af de hurtigst voksende produkter i Microsofts historie, men de fleste går langsomt frem med trindelte implementeringer eller opgradering efter behov.

SharePoint ændrer trinvist ECM-landskabet

Stadig flere virksomheder tager Microsoft Office SharePoint til sig, men softwaren er stadig ikke moden nok til alle opgaver, viser ny international undersøgelse

Computerworld News Service: Den tiltagende brug af Microsoft Office SharePoint Server 2007 ændrer udseendet af indholds- og dokumentstyring.

En ny undersøgelsefra Forrester viser, at virksomheder i voldsom grad tager SharePoint til sig med størsteparten af brugen i forbindelse med indholdsstyring, såkaldt EMC (enterprise content management).

"Dette her vokser som ukrudt," udtaler Kyle McNabb, analytiker hos Forrester. Men han udtaler også, at platformens relative umodenhed holder den fra visse specialiserede opgaver, såsom kontraktstyring.

Microsoft Office SharePoint Server 2007 er et af de hurtigst voksende produkter i virksomhedens historie og har tilsyneladende lige så mange anvendelsesområder som en Schweizerkniv. Dets seks fokusområder er kollaboration, portal, søgning, ECM, business process management og business intelligence.

Og i sidste måned tilføjede Microsoft et hosted alternativ for yderligere at puste til interessen.

Forbedret kommunikation

Den økonomisk uafhængige undersøgelse fra Forrester adspurgte 259 it-professionelle og viste, at 24 procent er i gang med at implementere eller opgradere til SharePoint Server 2007, mens andre 41 procent planlægger at gøre det inden for de næste seks måneder. Andre 12 procent af brugere planlægger at implementere SharePoint Server 2007 inden for de næste 12 måneder.

ECM var for 22 procent af respondenterne den primære årsag til at bruge SharePoint Server 2007, viste undersøgelsen. Dernæst kom forbedret kommunikation blandt ansatte med 17 procent, evnen til at forbedre nytten af business intelligence med 16 procent, forbedre business performance management med 15 procent, forbedre online-kollaboration med eksterne parter med ni procent og endelig at levere en samlet kommunikationsløsning til ansatte også med ni procent.

Af de, der var i gang med at implementere SharePoint Server 2007 til indholds- og dokumentstyring, svarede 52 procent, at produktet skulle erstatte et eksisterende ECM-system, mens 32 procent svarede, at de ville implementere det til ansatte, der endnu ikke brugte indholdsstyring, og 16 procent svarede, at de ville implementere SharePoint Server 2007 ved siden af deres eksisterende ECM-system.

Fortsættes

Tung at danse med

McNabb udtaler, at selv om SharePoint Server 2007 vinder popularitet, er produktet ikke uden begrænsninger i forhold til at håndtere store mængder data.

"SharePoint vil blive brugt, og det vil blive brugt omfattende. Men som med hvilken som helst applikation, er der et maksimum, hvorefter den begynder at blive tung at arbejde med, og det er, hvor andre ECM-leverandører kan få en fod ind," siger han.

Ifølge McNabb kunne andre leverandører fokusere på, at holde SharePoint effektiv ved at fungere som backend-arkiv.

"Hvis en erhvervsjuridisk virksomhed ønsker kontraktstyring, vil de nok gå andre steder hen. Hvis en forsknings- og udviklingsafdeling ønsker skemastyring (schematic management), vil de nok gå andre steder hen."

Step by step

Undersøgelsen viste også, at størstedelen af brugerne (60 procent) planlagde en trindelt implementering eller opgradering af specifikke afdelinger eller brugere alt efter projekt.

Totalt svarede 40 procent, at de inden for kort tid ville igangsætte en implementering på tværs af virksomheden.

McNabb udtaler, at undersøgelsen viser, at Microsoft Office SharePoint Server 2007 giver brugere, det, de vil have – nem integrering med Microsoft Office desktopapplikationer til en rimelig pris.

Og han tilføjer, at Microsoft-platformens popularitet sandsynligvis betyder, at brugere har fundet den bredt anvendelige dokumentstyringsplatform, som de har ledt efter.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere