Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Det store SaaS-boom er på trapperne i Europa

De europæiske selskaber står på spring til for alvor at begynde at poste penge i netbaserede software-løsninger, SaaS. De har kig på både ERP, CRM og SCM-løsninger.

Computerworld News Service: Europæiske organisationer er i stigende grad klar til at investere i software-as-a-service (SaaS), viser en ny undersøgelse af slutbrugere.

It-analysehuset IDC har undersøgt 2.077 it-beslutningstagere i vesteuropæiske organisationer med mere end 20 ansatte.

Undersøgelsen viser, at 37 procent af respondenterne vil investere i SaaS inden for de næste 24 måneder for at udskifte eller supplere eksisterende ERP-værktøjer.

35 procent

Angående kundeadministration, CRM, siger 35 procent, at de vil udskifte eller supplere eksisterende systemer inden for 24 måneder, 32 procent vil gøre det samme for logistikkædeadministration, SCM.

EN undersøgelse fra analysehuset Forrester viste i sidste måned, at 16 procent af de store virksomheder havde taget SaaS til sig ved udgangen af 2007, hvilket er en forøgelse fra 12 procent det foregående år.

"En overraskende stor andel af virksomhederne planlægger at investere i SaaS for at udskifte eller supplere funktionaliteten af eksisterende ERP- og CRM-løsninger inden for de næste 24 måneder – henholdsvis 37 og 35 procent," siger Bo Lykkegaard, undersøgelsesleder i IDC's europæiske Enterprise Applications and Services-program i et e-mailinterview.

Intentioner - ikke planer

"IDC betragter disse resultater som at have mere at gøre med intentioner end konkrete planer med bevilgede budgetter. Derudover anser IDC indikationerne om SaaS-investeringer for hovedsagelig at reflektere planer om at...fortsættes

... supplere, nærmere end at fuldstændigt udskifte, eksisterende ERP-applikationer," siger han.

"En anden overraskelse er den højere andel af respondenter, der planlægger at investere i SaaS for ERP sammenlignet med CRM," skriver Lykkegaard.

"IDC anser CRM's SaaS-modenhed for at være fire til fem år foran ERP's SaaS-modenhed. IDC mener, at resultaterne har en skævhed, der er skabt af den generelle tilgang til ERP og CRM, hvor flere virksomheder tager ERP til sig end CRM."

"Planerne om SaaS-implementering inden for ERP og CRM er meget ens, hvis vi sammenligner resultaterne i forhold til lande, virksomhedsstørrelse og branche. Tyskland og Spanien har den højeste andel af respondenter, der planlægger at investere i SaaS. Virksomhedsstørrelsessegmentet med 500-999 ansatte udviser en større tilbøjelighed til at investere."

Beskeden anvendelse

Lykkegaard fortæller dog, at brugen af SaaS i Vesteuropa for tiden stadig er beskeden, men at der er et stærkt vækstpotentiale.

"Inden for Vesteuropa er Storbritannien, Skandinavien og Benelux-landene typisk de første til at tage det ny til sig, fulgt tæt op af Tyskland og Frankrig," skriver han.

"Undersøgelsen viser dog, at hele Vesteuropa er klar til at gå i kast med SaaS - og at dette marked også har planer om at gøre det."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere